29. avgust 2019.29. avg 2019.
Najbolji u Mačvanskom okrugu
SAJAM ZAPOŠLjAVANjA U BOGATIĆU

Najbolji u Mačvanskom okrugu

Statistički posmatrano, opština Bogatić u Mačvanskom okrugu ima najmanje nezaposlenih, a o dobroj tendenciji rešavanja ovog životnog problema prvenstveno mladih govori i činjenica da je u proteklom periodu stopa nezaposlenosti smanjena za 15 odsto.
Po svemu sudeći ovoj činjenici doprinosi i Sajam zapošljavanja koji je proteklog ponedeljka, treći put održan u Bogatiću. U Svečanoj sali Skupštine opštine našlo se 22 poslodavaca, a oni su ponudili poslove za 60 nezaposlenih. Pozdravljajući veliki broj prisutnih i posebno Bobana Birmančevića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije, Siniša Puzić, zamenik predsednika Skupštine opštine Bogatić, naglasio je da je glavni cilj ovajvih susreta pružanje stručne i savetodavne pomoći licima koja traže posao. U tom smislu on je kao glavnu aktivnost koju lokalna samouprava i nastoji da sprovodi, ocenio potrebu za novim investicijama.
Radivoje Mićić, direktor Filijale nacionalne službe za zapošljavanje u Šapcu istakao kao najznačajnije činjenicu da je procentualno Opština Bogatić na prvom mestu u Mačvanskom okrugu prema broju nezaposlenih.
Takva tendencija je evidentna, primetila je i načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere Tatjana Gavrilović, istakavši da je u proteklom periodu stopa nezaposlenosti u ovom delu Mačve smanjena za 15 odsto. Najviše nezaposlenih je u starosnoj dobi od 30 do 50 godina, a sajmovi zapošljavanja, kako se čulo i na ovom skupu, najbolja su prilika da se direktnim kontaktom između nezaposlenih i poslodavaca dođe do obostrano dobrog rešenja.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa