29. avgust 2019.29. avg 2019.
Nagrada za najbolje
DOGAĐAJI

Nagrada za najbolje

Novina u sportskim aktivnostima u gradu – sportske igre gradskih Mesnih zajednica. MZ “Bair” odličan organizator ovih prvih sportskih igara i sveukupni pobednik. Za takmičare MZ Bair nagrada – jednodnevni izlet u Soko Banju. Predsednica MZ Marina Mitrović – hvala takmičarima, ponosna sam na saradnju i aktivnosti svih članova Saveta MZ. Igre su podstrek za bavljenje sportom mladih u našoj MZ i gradu
Prošle nedelje u Šapcu su odražane prve sportske igre gradskih mesnih zajednica. Domaćin je bila Mesna zajednica “Bair”. Marina Mitrović, predsednica MZ, sa članovima Saveta odlično su organizovali ove prve sportske igre, dobro se pripremili za iste, i rezultati nisu izostali.

U ovim prvim sportskim igrama gradskih mesnih zajednica učešće su uzele svih deset Mesnih zajednica sa preko 300 takmičara. U igrama su iz svake MZ podjednako učestvovale i muška i ženska ekipa. Uz veliki trud i zalaganje takmičara, i čast svoje Mesne zajednice svi takmičari su pokazali veliku veštinu i zalaganje u svim sportskim disciplinama, posebno disciplinu požrtvovanost, pa su tako postizani i značajni rezultati i pojedinci isticali. Tako je Anđela Vešić sa Baira bila najbolji golman na turniru u ženskom fudbalu, a Milica Vešić je za dva dana turnira postigla deset golova i postala najbolji strelac turnira. Sličnih rezultata i isticanje pojedinaca bilo je i u drugim sportovima, pa su tako Bairci došli do titule najbolji u ovim prvim sportskim igrama u gradskim MZ.
I ovo da kažemo – za ove igre i sportsko rivalstvo među gradskim MZ, među mladima, vladalo je veliko interesovanje pa su se na terenima svi svojski trudili za “obraz” svoje MZ. Kod Bairaca, recimo, jedan od trenera bio je i Saša Kolarić, bivši golman “Mačve”.

U MZ Bair veoma su ponosni na svoje takmičare, na njihove sportske i drugerezultate i sportsko ponašanje, pa je Savet MZ odlučio da sve takmičare nagradi jednodnevnim izletom u Soko Banju. Taj izlet bio je proteklog vikenda. Na izlet su išli svi takmičari, treneri i ostali članovi MZ koji su imali svoju ulogu tokom igara, a to su: Ana Mihajlović, Sara Bogdanović, Teodora Mihajlović, Tanja Graovac, Tijana Mihailović, Milica Vešić, Andrijana Mihailović, Tamara Maksimović, Milica Mihailović, Nebojša Ranković, Dušan Maksimović, Igor Milošević i Ivan Milošević.
Ovakve sportske igre, iako su amaterske, traže od organizatora pored truda i dosta materijalnih sredstava. U MZ Bair, poznato je, da su žene vrlo aktivne u svim organizovanim aktivnostima. Za ove sportske igre one su, njih deset, pod rukovodstvom Milanke Petrović, za sve takmičare spremile hranu i tako uštedele Mesnoj zajednici 60 hiljada dinara. Po odluci Saveta MZ ova ušteđevina upotrebljena je za nagradu svim sportistima koji su branili čast MZ, tako što su besplatno išli na jednodnevni izlet u Soko Banju.

Za vreme boravka u Soko Banji razgovarali smo sa predsednicom MZ Bair Marinom Mitrović. U najkraće ona nam reče: u MZ veoma smo zadovoljni dobrom organizacijom ovih igara i najviše postignutim sportskim rezultatima naše omladine. U ovu našu aktivnost aktivno su bili uključeni svi članovi Saveta MZ, i uspšeno obavili svoj posao. Ovaj izlet je nagrada našoj omladini što su nas ovako časno predstavljali i bili najbolji. Mi se ponosimo sa njima.
Inače, MZ Bair, prema svojim mogućnostima, redovno se uključuje i pomaže u svim aktivnostima, naročito humanitarnim. Nedavno smo donirali Medicinskoj školi jedan projektor, njima veoma poreban, i nagradili đake generacija u Medicinskoj školi i Gimnaziji. Veoma smo zadovoljni radom članova Saveta MZ i mnogim drugim članovima koji su uvek spremni da se uključe u neku od naših aktivnosti. Da pomenem i to da je naša Z nedavno pružola pomoć i fondaciji “Humano srce”, za njihovu kuhinju deci sa svratišta, reče na kraju predsednica Marina Mitrovi.
Bravo, Bairci!
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa