23. jun 2011.23. jun 2011.
POSLOVANjE FIRME “GLAS PODRINjA“

AKCIJAMA UVEĆANA VREDNOST

Sa doskorašnjih 711 dinara, vrednost akcije preduzeća “Glas Podrinja“ u proteklih mesec dana skočila na 3. 422 dinara
U periodu od prošle Skupštine akcionara do ove koja je predviđena za 30. jun, preduzeće “Glas Podrinja“ je ostvarilo stabilizaciju svog poslovanja, zadržalo je isti broj čitalaca, došlo je do blagog povećanja ukupnog prihoda preduzeća ““ kaže direktor firme “Glas Podrinja“ Miloš Lukić i posebno ističe podatak da je preduzeće ove godine postalo akcionarsko društvo čije su akcije izašle na berzu, dok je njihova vrednost u proteklih mesec dana porasla za gotovo pet puta.
- Restrukturiranjem i podelom javnog preduzeća na “Glas Podrinja“ i RTV Šabac, doneta je odluka da se novine privatizuju. Kada se ušlo u sam proces privatizacije prodavalo se 70 odsto kapitala. Ostatak je podeljen između malih akcionara i akcionarskog fonda. Sada je situacija takva da mali akcionari i kupci kapitala ostvaruju dobit, pa i mali akcionari imaju svoju zaradu. U poslednjih mesec dana akcije preduzeća su izašle na berzu, bilo je trgovanja pa je njihova vrednost sa početnih 711 dinara porasla na 3.422 dinara. Zbog toga je i kapital malih akcionara povećan i nadalje će imati trend rasta ““ obrazložio je predsednik Upravnog odbora lista “Glas Podrinja“ Slobodan Teodorović, i izrazio očekivanje da će cena u budućnosti dostići iznos od 10.000 dinara po jednoj akciji.
Kada je reč o poslovanju firme, u “Glasu Podrinja“ napominju da je u periodu od nešto više od godinu dana rešen veliki broj problema koji su nasleđeni još od perioda pre privatizacije. Uspostavljena je ukupna tekuća likvidnost preduzeća, rekonstruisan novinarski kadar.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa