5. septembar 2019.5. sep 2019.
Radost prvog školskog zvona
ŠABAC

Radost prvog školskog zvona

Prvog septembra je počela nova školska godina za sve školarce u Šapcu. Sa teritorije grada po prvi put u đačke klupe je selo 1060 mališana (prvaka). Za njih je polazak u školu jedan od najvažnijih događaja u životu. Radosno kažu da ih škola uvodi u svet pismenosti i znanja.
O tome svedoče i u anketi za “Glas Podrinja”.
- Volim što sam pošla u školu. Naučiću da čitam i pišem, sa osmehom na licu govori Milica Đukić, koja će pohađati šabačku osnovnu školu “Dositej Obradović.
- Sa nestrpljenjem očekujem prvo školsko zvono. Verujem da ću u školi upoznati dosta dobrih drugova, za ceo život, kaže radosno Lazar Čikarić, koji polazi u prvi razred osnovne škole “Majur” u Majuru.
- Spreman sam za prvi razred. Radosno i nestrpljivo očekujem sve što se po rečima starijih tamo dešava. Uveren sam da ću tamo uz dosta učenja i druženja steći nove prijatelje. Najviše se radujem fizičkom i likovnom, poručio je đak-prvak Ognjen Nikolić iz iste škole.
Tradicionalno, prvog dana škole, svi šabački prvaci dobili su poklon pakete sa školskim priborom i lektirom za prvi razred, a za njih je priređen i zabavni program na gradskom trgu.
Đaci prvih razreda moći će besplatno da postanu članovi Biblioteke šabačke, da pohađaju program “Rasti zdravo”, ulaznice u Narodni muzej za njih će biti besplatne, a očekuje ih i besplatna obuka plivanja na Gradskom bazenu i popusti na biletarnici Šabačkog pozorišta.
Šabac ima dobre škole i dobre uslove za rad, koji će, u narednom periodu biti na još višem nivou, najavio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
-Danas je jedan od najlepših dana u godini, jer 1060 novih prvaka kreće u školu. Ovo je porodični praznik, ne samo za mame i tate, već i za tetke, teče, ujne, bake, deke. Svi se skupe da proslave ovaj veliki dan. Meni je drago što u Šapcu slavimo zajedno na gradskom trgu. Time pokazujemo da vodimo računa jedni o drugima. Vodimo računa i o tome da imamo dobre škole i dobre uslove za rad, a u sledećem periodu ćemo te uslove podići na još viši nivo koji podrazumeva da deca idu u jednu smenu. Za sada je sedam škola uvelo jednosmenski rad. Naredni korak u ovim školama je planiranje zdravih obroka za decu i duži boravak u školi. A ostalih šest škola ćemo pokušati jednu po jednu da dovedemo na taj nivo, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa