5. septembar 2019.5. sep 2019.
Projekat dostojan Evrope
GRADONAČELNIK NEBOJŠA ZELENOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA SAVSKOJ AVENIJI

Projekat dostojan Evrope

Radovi na prostoru koji se zove parkovska avenija u Sava parku, napreduju kako smo se i dogovorili sa izvođačima i kako stoji u ugovoru, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete novoizgrađenom parkingu u ulici Kralja Aleksandra i Starom gradu.
Gradonačelnik očekuje da projekat parkovske avenije otvori prostor da „naši ljudi, u našem gradu, mogu komotno, nesmetano lepo da dođu na Stari grad, u ovaj park i na reku Savu, da jednom Šabac izađe na reku onako kako treba.
- Paralelno sa tim, ovaj projekat se razvija na način da dobijemo dobru i kvalitetnu kanalsku mrežu, da u njoj uvek ima vode, i da se istovremeno branimo od poplava tako što regulišemo nivo podzemnih voda, a da sa druge strane uživamo u prirodi. I ja mislim da će u sledećim godinama, kako budemo razvijali ovaj posao, ovaj projekat biti jedan od najboljih u celoj Srbiji - istakao je Zelenović.
Prema njegovim rečima, ovaj projekat pokazuje da smo sposobni da menjamo svet oko sebe sopstvenim znanjem, sopstvenim umećem i sopstvenim parama.
- Sve ono što se ovde dešava finansira Grad Šabac, a vrednost svih radova je oko milion evra - dodao je gradonačelnik.
Grad Šabac je angažovao, preko francuske ambasade, najvećeg stručnjaka u Evropi koji treba da da predlog kako da se krene u posao rekonstrukcije šabačke tvrđave. To je poseban projekat koji se raditi zajedno sa udruženjem iz Brisela koje se zove Evropa Nostra.
- Generalno ovaj projekat najabolji način pokazuje da su gradovi u Srbiji i cela Srbija spremni da uđu u Evropsku uniju. Sava park je projekat kojim rešavamo više stvari - višedecenijsku deponiju koju smo imali, odbranu od poplava, generalno zagađenje, optpadne vode, uređenje prostora, javnu korist za sve - zaključio je Zelenović.

Gotovi pripremni radovi
- Pre nepunih mesec dana započeli su radovi na Savskoj aveniji. Podzemne instalacije su završene, očišćeni su kanali, postavljena struja, urađena vodovodna mreže. Radovi uskoro dobijaju obrise buduće Savske avenije. Trudimo se da radove organizujemo tako da građani nesmetano mogu da dođu do reke i da uživaju - rekla je Violeta Šestić, v.d. direktora JKP „Infrastruktura Šabac“.


N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa