5. septembar 2019.5. sep 2019.
SNS ne želi saradnju
GLAS PODRINjA JOŠ JEDNOM PROZVAN NA PROTESTU OPOZICIJE U ŠAPCU

SNS ne želi saradnju

Ono što je apsolutno nejasno je činjenica da lokalni funkcioneri SNS-a izbegavaju novinare i reakcije koje im nisu po volji, bez obzira što se predsednik Srbije i SNS-a konstantno hvali kako ne beži ni od jednog novinara, niti medijske kuće i na sva pitanja odgovara
Na jednom od protestnih okupljanja pristalica Srpske napredne stranke protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, član Pokreta socijalista Zoran Zdravković prozvao je i “Glas Podrinja”, kako u našim novinama nema mesta za šabačke opozicione stranke.
U više navrata sa stranica ovih novina smo upozoravali na ponašanje rukovodstva Srpske napredne stranke u našem gradu prema redakciji “Glasa Podrinja”. Nebrojano puta smo pokušavali što zvaničnim, što nezvaničnim putem da dobijemo odgovore od šabačkih naprednjaka, nismo uspeli. Slali smo pozive za razgovor za naše novine, nismo čak ni odgovor dobili. Tražili sagovornike, nikada ih dobili nismo. Svrha novina nije samo da objavljujemo saopštenja u kojima nema nikakvih informacija, nego da, ponekad, zarad informisanja građana Šapca dobijemo i neku izjavu stranačkih prvaka SNS u Šapcu. Sa pojedinim opozicionim partijama, na primer sa Socijalističkom partijom Srbije, imamo normalnu saradnju i kada god smo ih pozvali, rado su nam se odazvali. Naprednjaci sa našim novinarima ne žele da komuniciraju, izuzev ako to njima nije u interesu. Veliki je “Glas Podrinja” da bi bio megafon SNS.
Slično je i sa republičkim organima i ustanovama u našem gradu i na čijem se čelu nalaze kadrovi SNS. Bolnica nas zove samo kada je njoj to u interesu. Ne daj Bože da postavimo pitanje kako to da je dr Slobodan Popović i dalje u v.d. statusu, iako po slovu zakona to nije moguće, ili da pitamo zašto pacijenti u bolnici nemaju jastučnice. Šabačka bolnica ne želi da nam omogući sagovornika kada zatražimo povodom Svetskog dana borbe protiv tubekuloze. Zato, bez velikih problema dobijemo informacije iz Ministarstva zdravlja, na primer.
Primer Katastra je još zanimljiviji. Hteli smo da napišemo pohvalili tekst o radu ove ustanove, ali nam je sagovornik - otkazan. Sa Nacionalnom službom za zapošljavanje je bila ideja da objavljujemo, besplatno, konkurse i oglase za posao, nismo mogli. I tako u nedogled.
Kakav je odnos SNS u Šapcu prema nama govori i podatak da nas nisu zvali ni kada je Zorana Mihajlović nedavno bila u Majuru gde je najavila početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac - Loznica.
Ono što je apsolutno nejasno je činjenica da lokalni funkcioneri SNS izbegavaju novinare i redakcije koje im nisu po volji, bez obzira što se predsednik Srbije i SNS konstantno hvali kako ne beži ni od jednog novinara, niti medijske kuće i na sva pitanja odgovara. Podela na “naše” i “njihove” nikome nije dobro donela. Svi političari će jednom otići, a mediji će ostati. O tome govori i to da “Glas Podrinja” ove godine obeležava 75 godina postojanja.
E. G. P.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa