5. septembar 2019.5. sep 2019.
Palma predlaže Dačića za premijera
LIDER JEDINSTVENE SRBIJE IMA IDEJU ZA NOVOG PREDSEDNIKA VLADE

Palma predlaže Dačića za premijera

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pohvalio je rad koalicionog partnera, lidera socijalista i ministra spoljnih poslova Ivice Dačić koji će, kako je naveo, biti njihov predlog za premijera posle predstojećih izbora na kojima očekuju da budu druga politička snaga u Srbiji.
- Koalicija SPS - Jedinstvena Srbija izlazi sa ponudom, a ponuda su rezultati koje je ostvario Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova, i zato je Ivica Dačić naš kandidat za premijera. Dačićevi rezultati imaju takvu vrednost da svi zajedno ministri inostranih poslova u zadnjih 20 godina nemaju takav rezultat", rekao je Marković.
Prema njegovim rečima, sve što radi Vlada Srbije predložio je predsednik Aleksandar Vučić, a realizovano je nekoliko ministara, od kojih je jedan i Ivica Dačić.
Marković je kazao da je platforma i program koalicije SPS - JS, borba protiv bele kuge, socijalna pravda, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, nova radna mesta, zaustavljanje odlaska mladih iz zemlje i povećanje plata policiji, vojsci, sudstvu, prosveti i zdravstvu.
- "Koalicija SPS - Jedinstvena Srbija na narednim izborima očekuje veliki broj glasova, jer i Dačić i ja imamo šta da pričamo šta smo radili i šta ćemo raditi u narednom periodu. I kada se saberu glasovi mi ćemo reći evo mi smo druga politička snaga u Srbiji i siguran sam da ćemo po broju glasova biti na drugom mestu'", kazao je Marković.
Tim povodom je Ivica Dačić izjavio da je prerano govoriti o kandidatima za premijera SPS na predstojećim izborim, te da po pravilu mesto mandatara pripada stranci koja osvoji najviše glasova.
On je naglasio da to nije bilo usmereno protiv bilo koga, ali je u šali dodao da će, svakako, sa njim morati da porazgovara o tome.

Naprednjaci odgovorili
Vladimir Đukanović, poslanik SNS, poručio je da onaj ko osvoji najviše glasova na izborima treba da da premijera.
– Ne volim te kombinatorike. Ako SPS osvoji 50 odsto, nek da premijera, ovako je bez veze tako razmišljati. Znači, kad Dačić osvoji 50 odsto, nek bude premijer, dotad nek radi svoj posao – kazao je Đukanović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa