5. septembar 2019.5. sep 2019.
ZA DANAS ZAKAZAN NOVI OKRUGLI STO VLASTI I OPOZICIJE

Analiza postignutih rezultata

Četvrti okrugli sto, najavljen za danas, 5. septembar, u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu biće posvećen osvrtu na postignute rezultate u poslednjih mesec dana, saopštili su organizatori.
Na njemu će učesnici razgovarati o preporukama koje su bile predmet razgovora u prethodna dva panela posvećena finansiranju kampanja i pristupu medijima.
- Cilj narednog okruglog stola je da se sačini pregled rešenja u ove dve oblasti oko kojih je postignuta saglasnost svih učesnika u dijalogu, koja bi mogla da se primene kao trajna, ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora", navodi se u saopštenju FPN-a.
Kako je navedeno, tome će doprineti i pismeno izjašnjavanje političkih stranaka koje su dostavile svoje osvrte na preporuke i ocene civilnog društva. Kao i na prethodnim okruglim stolovima, i ovog puta će debata biti moderirana po „Čatam Haus“ pravilu.
- Na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka, organizacije građanskog društva koje se bave izborima, novinarska i medijska udruženja i stručnjaci s fakulteta i instituta koji se bave ovim temama - dodaje se u saopštenju.
FPN Univerziteta u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće 2020.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa