5. septembar 2019.5. sep 2019.
Školovanje uz rad
KATARINA ŠOBIĆ IZ ŠAPCA ZAPOSLENA MAJKA I STUDENT

Školovanje uz rad

Lakše se “prebrodi” uz pomoć i razumevanje porodice. Predanost radu ne manjka ni u jednom slučaju
Mlada Katarina Šobić iz Šapca, vlasnica Salona lepote “Beauty centar Kaćulina”, studentkinja druge godine fakulteta za Informacione tehnologije u Beogradu i majka, uspeva da uz nesebičnu pomoć i podršku porodice savlada brojne poteškoće koje ovakvo životno angažovanje sa sobom nosi. Ako se govori o njenoj prednosti to je sigurno mladost ali konkretna pomoć najbliže rodbine i prujatelja. Jednostavno, u svemu pomenutom Katarina, koja je rodom iz obližnje Varne, nije sama.
Na početku razgovora za “Glas Podrinja”, kaže da je njen dolazak u grad (Šabac) na školovanje bio veliki izazov u svakom pogledu. Pored školovanja u snovima i na društvenim mrežama, često je gledala domišljatost i napredovanje u svetu lepote i šminke. Želela je i verovala da će i ona jednog dana postati deo tog sveta.
Na sreću mladalačke “maštarije” su se ostvarile. Otvorila je salon lepote u Šapcu u ulici Cara Dušana 48/101. Udala se. Dobila sina(Mihajilo) i uz pomoć muža, Miloša preuredili 70 metara kvadratnih prostora, koji je na korišćenje dobila od babe i dede, u sjajno uređen salon lepote, gde pruža usluge profesionalne, scenske šminke, nadgradnje svilenih trepavica, depilacije... Školu nije zapostavila i neće. Trenutno je druga godina na Fakultetu za informacionih tehnologija u Beogradu.
- Cilj mi je dalje usavršavanje. Želim da otvorim školu za lepotu. Naravno uz sve ide dalje sticanje znanja. Učešće na sajmovima kozmetike u zemlji i inostranstvu, međunarodnim kongresima i takmičenjima. Školovanje je oslonac za sve,a tu imam nemrljivu pomoć i razumevanje najmilijih. Svakako je i to dobar oslonac za dalje napredovanje, poručuje Katarina i drugima koji imaju nameru da krenu njenim putem.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa