Info

5. septembar 2019.5. sep 2019.
Šabački kvalitet potvrđen u Ljubičevu
56. Ljubičevske konjičke igre

Šabački kvalitet potvrđen u Ljubičevu

Za vikend su u Požarevcu održane 56. Ljubičevske konjičke igre. Pored najatraktivnijeg konjičkog višeboja na programu je za dva dana i 12 galopskih i kasačkih trka. Kako je Šabac poslednjih nekoliko godina prestonica konjičkog sporta u Srbiji, ni ovaj događaj nije prošap bez šabačkih grla. Čak 36 konja koji su u treningu na Šabačkom hipodromu protčalo je stazama hipodroma u Požarevcu.
Prva galopska trka u subotu, "Mihailovac" donela je tri prva mesta konjima koji treniraju u Šapcu. Prvo mesto osvojila je Firneca u vlasništvu Krajčinovića sa Goranom Mešetovićem u sedlu. Drugo mesto zauzeo je Road Lever, vlasništvo Starčevića, i džokej Konvertino. Treći je bio It's My Time u vlasništvu Bell-racing team. Četvrti je stigao Owen the love sa jahačem Milojevićem.
Konji iz šabačkog treninga bili su uspešni i u drugoj galopskoj trci "Vojvoda Milivoje Živanović". Sva četiri prva mesta osvojili su konji iz šabačkog treninga. Prva je bila Atina sa jahačem Goranom Mešetovićem. Drugi je stigao San Sili, vlasnika Meha Dautovića, a jahao ga je Đorđe Perović. Treći je bio Surčin, vlasnika Starčevića, sa Italijanom Konvertinom u sedlu. Četvrto mesto zauzeo je Waslawi vlasnika Adamovića i Radivojevića, sa jahačem Željkom Ilićem.
Jimmy-Oax osvojio je prvo mesto u kasačkoj trci dana "Morava".
Zbog neodlučnosti sudija višebojci su se takmičili po mraku. To nije smetalo dosadašem tri puta uzastopnom vitezu Marku Milenkoviću i njegovom Nevalu da ponovo budu prvi u polufinalu. Ovoga puta, bez plasmana u finale ostali su neki raniji višestruki pobednici. Finale i proglašenje viteza ljubičevskog višeboja na programu je bilo u nedelju, ali je ipak kao pobednik izašao Andrija Sterđević. Jedan poen je nedostajao Milenkoviču da postane četvorostruki vitez.
Veliku pažnju posetilaca privuklo je i voltižovanje dece. Gost Požarevca je prestižna mađarska Lovaš akademija iz koje su potekli mnogi evropski prvaci. Njihovi juniori pokazali su zavidne veštine u izvođenju akrobatske i parterske gimnastike na konjima.
Drugi dan 56. Ljubičevskih konjičkih igara bio je uspešan za šabačka grla. U šest galopskih i 2 kasačke ostvarili su zapažene rezultate i potvrdili kvalitet.
U trci za trogode konje, „Braničevo“, prvi je stigao Magic man, sa Perovićem u sedlu, vlasništvo Vujučić-Šendeković, drugi je bio Kirgiz sa Šašićem, vlasništo Dajane Cvetivnić, treća je bila Ružića Barbara Hepworth i džokej Konvertino, dok je Napolitan sa Mursijem Bell racing tima zauzeo četvrto mesto.
Jedna od najboljih trka bila je svakako „Kostolac“ na 1.400 metara, za dvogoda grla. Prvi na cilj je stigla Miss Iron, Starčevića, sa Perovićem u sedlu. New big hope i Kozma su bili drugi, dok je Jusein sa Milojevićem stigao treći. Četvrto mesto je pripalo Can you catch me i jahaču Iliću.
Nadmetanje za trogoda i starija grla na 1.600 metara „Vojvoda Blagoje Urošević“ donelo je prvo mesto Alkatrazu i džokeju Šašiću, sledili su ih Tajson i Tika Vujković u sedlu, a zatim, Destino sa Parigalom, dok je četvrto mesto pripalo Ogonu sa Kozmom.
Kup „Ljubičevo“ za sva grla od 3 godine i starija osvojio je Bubi Pata sa Fejesom u sedlu, vlasništo Jurkić – Sport-a. Pure pearl sa Konvertinom bio je drugi, a First thought sa Perovićem treći. Četvrto mesto zauzela je Krasiva sa Lazarevićem, vlasništvo štale Matročić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa