5. septembar 2019.5. sep 2019.
Branitelji otadžbine  nisu zaboravljeni
VENCI KRAJ SPOMENIKA NA BITVI

Branitelji otadžbine nisu zaboravljeni


OO SUBNOR Bogatić organizovala je prošle nedelje prigodan program i polaganje venaca kraj spomenika palim borcima Lešničke čete Mačvanskog partizanskog odreda. Ovom prilikom između ostalog je rečeno da je na ovom mestu pre 78 godina poginulo 15 boraca Lešničke čete Mačvanskog partizanskog odreda.
- Hrabro su se suprotstavili mnogo brojnijem i bolje naoružanom neprijatelju. Položili su svoje živote za našu slobodu i naša je dužnost da ih se večno sećamo, rekao je Mijoljub Josipović, predsednik OO SUBNOR Bogatića.
- Ukoliko želimo da kao srpski rod oprostimo i da sa više optimizma gledamo u budućnost onda ni u kom slučaju ne možemo, ne smemo i nećemo da zaboravimo nosioce genetskog koda srpskog roda koji su svoj život dali za oslobođenje Srbije. Sve ih zajedno cenimo bez izuzetka i bez podela na ove ili one, jer istorija nas je valjda naučila da smo najviše propatili i nastradali onda kad smo bili razjedinjeni i posvađani. Simbolično i dostojanstveno sa posebnim pijetetom ćemo svake godine obeležiti ovaj istorijski događaj, kako bi generacije koje dolaze posle nas znale za hrabrost, podnetu žrtvu svojih predaka i izvojevanu slobodu.
Stoga je potrebno da se ljudima koji su dali svoje najvrednije za slobodu svih nas, poklonimo i istovremeno se međusobno obavežemo da će mo kroz istoriju i neprekidnu borbu za istinu i pravdu uspeti u nameri da se “zavesa zaborava” nikad ne spusti na sve naše junake, kaže Matija Milovanović, pomoćnik predsednika opštine Bogatić.
Vence su položile delegacije OO SUBNOR Bogatić(domaćini), Bajina Bašta, Loznica i mesni odbori ove organizacije: Lešnica, Laćarak, Martinci, Badovinci i RMVI iz Bogatića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa