5. septembar 2019.5. sep 2019.
Među najmasovnijim u Srbiji
TREĆI ŠABAČKI POLUMARATON U SUBOTU

Među najmasovnijim u Srbiji

Na dve trke organizatori očekuju oko 600 učesnika iz celog regiona. Za regularnost trke pobrinuće se 10 licenciranih sudija Atletskog saveza
Treći Šabački polumaraton biće održan u subotu od 17 časova u organizaciji udruženja Šabački maraton. Glavni pokrovitelj je Grad Šabac, a generalni sponzor Hemofarm fondacija. Na programu su dve trke – polumaraton na 21 kilometar i trka na 7 kilometra.
Na dve trke organizatori očekuju oko 600 učesnika iz celog regiona. To je značajno veći broj u odnosu na prethodne dve trke kada je učestvovalo oko 400 takmičara i što Šabački polumaraton svrstava u najmasovnije trke u Srbiji.
Svi učesnici dobijaju startni paket koji sadrži trkačku majicu, trkačke helanke, startni broj finišersku medalju, magnezijum i C vitamin koje daruje Hemofarm, i vaučere sa popustima kod sponzora.
-Na stazi će se nalaziti tri okrepne stanice sa vodom i voćem koje daruje piljarnica Oaza, a koje će deliti volonteri, kao i u cilju gde će takođe imati vodu, voće i energetske napitke koje obezbeđuje Sinalco. Trasa kojom se trka kreće duga je 7 km, tako da se za polumaraton trči 3 kruga. Staza je licencirana od strane Evropske atletske federacije. Ispred prvog takmičara ići će električna kola koja je obezbedio Auto centar Petrović, sa semaforom koji pokazuje vreme trke. Na trgu, gde počinje i gde se završava trka nalaziće se sanitet doma zdravlja i terenska medicinska ekipa prve pomoći Crvenog krsta. Medicinski tim će pratiti poslednjeg takmičara. Glavno zbivanje je na gradskom trgu trka počinje i završava se, izjavio je Luka Greci u ime organizatora udruženja Šabački maraton.
Na trgu će se nalaziti bina sa koje će DJ puštati muziku. Na samoj trasi trke na dva mesta biće organizovana muzika. Takođe, na stazi će se nalaziti i mobilni toaleti za takmičare.
-Odmah nakon starta glave trke, startovaće trka predškolaca u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Naše dete”, oko 300 mališana za koje smo slatke paketiće koje daruje Šabačka mlekara. Za najbržih troje dečaka i devojčica, market “Mini-Ju” obezbedio je rančeve i školski pribor, a dobiće i pehare. Proglašenje pobednika održaće se na bini od 20.00 časova. Obezbeđeni su pehari, novčane nagrade i robne nagrade koje je obezbedio Asics, za prvih troje u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke, kao i za kategorije 40+ i 50+ godina u muškoj i ženskoj konkurenciji na polumaratonskoj trci. Takođe biće proglašeni najbrža Šapčanka i Šapčanin na polumaratonskoj trci koji će pored pehara dobiti i vaučere za bazen i teretanu koje daruje H2O centar.
Za regularnost trke pobrinuće se 10 licenciranih sudija Atletskog saveza. Svim takmičarima će biti mereno vreme pomoću čipova koji se nalaze na startnom broju.
Poslastičarnici Stelina biće domaćin žurke za sve takmičare, a tamo će imati i organizovan ručak, osveženje i kolače.
U organizaciji trke učestvuje preko 80 volontera bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće realizovati. Prijave za trčanje su moguće na dan trke od 10.00 do 16.00 časova u Kulturnom centru Šapca, gde će takmičari moći da preuzimu startne pakete i presvuku se.
Većina učesnika već se prijavila, a za sam dan trke moći će da se prijavi još četrdesetak takmičara. Kotizacija iznosi 1.500 dinara.
Istovremeno sa tajanjem trke, na gradskoj bini na Trgu biće organizovan i 2. regionalni Zumba master class u trajanju od 3 sata u organizaciji Zumba fitness kluba i Marine Vuković na kojem će učešće uzeti preko 20 instruktora iz celog regiona.
Partneri manifestacije su: PU Naše dete, Turistička organizacija Šapca, Kulturni centar Šapca, Sportski savez Šapca, a kao sponzori su podržili i Hemofarm, Auto centar Petrović, Sport rooms, Sinalco, Poslastičarnica Stelina, Mini-Ju marketi, Šabačka mlekara, Transkom 94, Cerade Sekulić, H2O cenatr, Piljarnice Oaza, Asics

Trasa polumaratona
Takmičari će se kretati sledećim ulicama: Gospodar Jevremova, Vuka Karadžića, Kasarska, Pocerska, Svetogorska, Žike Popovića, Vojislava Ilića, Prote Smiljanića, Karađorđeva, Kneza Miloša i Cara Dušana. Trasa će biti zatvorena za saobraćaj od 16.30 do 20.00 časova.
Apelujemo na sve građanima da budu strpljivi i da poštuju saobraćajnu signalizaciju i volontere, a organizatori pozivaju sve koji su u mogćnosti da izađu na ulice i bodre takmičare.

m.m.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa