5. septembar 2019.5. sep 2019.
Fudbal bez granica
SPORTSKO UDRUŽENjE “DELKE” FUDBAL IZ BADOVINACA

Fudbal bez granica

Rade godinu dana, a već iza sebe imaju dva veoma dobro organizovana fudbalska kampa i uvek veliku želju da šire sportska prijateljstva širom sveta.
- Prvi fudbalski kamp koji je trajao četiri dana, organizovali smo zahvaljujući velikoj pomoći Sportskog centra”Matić” sa Uba. Učestvovalo je oko 60 mladih igrača iz Slovačke, Češke, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, BiH, kao naravno i domaćina. Imali smo čak i jednog zaljubljenika u fudbal sa Afričkog kontinenta. Napominjem da je sve bilo besplatno, a utisci koje su učesnici kasnije pisali na društvenim mrežama su više nego povoljni, kaže Miodrag Delić, predsednik Sporskog Udruženja “Delke” fudbal iz Badovinaca.
Pamti i susrete sa ekipom “Teleoptika” u Zemunu, a svi sadašnji i budući članovi Udruženja su mladi, neafirmisani fudbaleri od 18 do 25 godina, moguće i više koji žele sticanje novih znanja i afirmaciju u ovoj popularnoj veštini.
Najnoviji događaj (kamp) u režiji “Delke”, sportskog udruženja, pomogla je najviše opština Bogatić. Učestvovalo je čak 40 mladih igrača, odigrano više utakmica na terenu “Mačve” u Bogatiću, a održan je i edukativni seminar za trenere.
Plan je između ostalog, ističe Delić organizovanje sličnih manifestacija, a jedna od njih biće već 11. septembra u Bogatiću. Naš sagovornik očekuje podršku i pomoć opštine Bogatić, drugih sportskih institucija, a osim konkretnih utakmica organizovaće seminare za trenere i sudije, sve s ciljem afirmacije mladih sportista i fudbalske veštine.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa