5. septembar 2019.5. sep 2019.
Blizu, a predaleko
RUKOMET: SEHA LIGA

Blizu, a predaleko

Šapčani ravnopravni sa favoritom 40-ak minuta. Presudilo iskustvo gostiju, uz kvalitet. Istakao se Dejan Babić. Posle odmora gostovanje Rabotniku
Na talasu uspeha iz Istanbula, “plavi” su se nosili sa izazovom Zagrepčana, dve trećine utakmice sve je slutilo na neizvestan finiš. Ipak, iskustvo plus kvalitet, mora doći do izražaja, a pobeda čuvenog tima iz hrvatske prestonice postala je rutinska.
Ukoliko ostanemo na terminu “talasa”, prvi val, onaj posle znaka za početak meča, zapljusnuo je surovo domaćine. METALOPLASTIKA se nije snašla i meč u hali “Zorka” počeo je sa četiri gola u nizu vicešampiona SEHE. Igrao se tek šesti minut i Vuković je pozvao tajm-aut. Minut predaha je osvežio mlade “plave”. Potpuno drugačiji, sigurniji i smireniji nastavili su meč i vratili ravnotežu. U nepuna tri minuta su smanjili zaostatak na gol, u 16. izjednačili (5:5), a golom Pisarića i poveli, 6:5 u 18. minutu. Vodili su i 11:10, a posle poluvremena, završnog u egalu, 13:13, Matičić je treći put doveo Metaloplastiku u vođstvo, 14:13. Mnogi su u dvorani verovatno snevali, čudo, ako ne to, onda neizvesnu završnicu. Ipak, na drugoj strani je kvalitetan, više velikim mečevima iskusan tim, predvođen istinskom veličinom istorije ovog sporta Zlatkom Horvatom. ZAGREB se trgao, sa četiri gola u nizu preuzeo prednost. Još je bila šabačka ekipa u igri, no kako se utakmica bližila kraju postalo je jasno da će bodovi ipak u Zagreb.
-Odlično smo odigrali prvi deo, ali u drugom smo napravili suviše grešaka, u nekim situacijama reagovali ishitreno, a svaki propust veliki Zagreb ume da kazni. Uveren sam da imamo tim za velike rezultate, važno je da izvučemo pouke i krenemo dalje – ističe golman Todor Jandrić.
SEHA se vratila u Šabac i to je najvažnije. Svaka utakmica je veliko iskustvo. Baš to iskustvo je garant da, neosporno kvalitetna ekipa, može, u narednim mečevima ostvariti i pozitivniji rezultat. Vicešampion Seveerne Makedonije naredni je izazov, 23. septembra.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa