5. septembar 2019.5. sep 2019.
VEROVALI I USPELI
RUKOMET: KUP EHF KVALIFIKACIJE

VEROVALI I USPELI

-Teško mi je da razmišljam o drugim rivalima, jer osećam da možemo da prođemo, iako igramo dva puta u Istanbulu. Imam informacije da su ih napustili jaki strani igrači, da imaju probleme i uveren sam da imamo šansu – gotovo stidljivo je pred put u Istanbul najavljivao Veselin Vuković, trener „plastičara“. Osećaj ga nije izneverio...
Teško da bi Šapčani imali šta da traže u duelima protiv Bešiktaša od pre sezonu, dve tri, činili su taj tim dobri strani igrači, sa jakim ugovorima, no sada je drugačije, te iako je „sila“ propisa odredila da budu odigrana dva meča u Istanbulu, znali su „plavi“ kako imaju zbog čega putovati.
Bile su to vrlo slične dve utakmice. U prvoj je prvi deo igre pripao domaćima, bili su uglavnom u prednosti, ne većoj od minimalne, ali u prednosti. Preokrenuo je stanje na parketu nastavak. „Umireni“ su Ersin i Bidžer, a krila gostiju podigla su momke u „plavom“. Matičić i Kljajić su bili brži, spretniji od čuvara. Malo je nedostajalo da slave nekadašnji dvostruki prvaci Evrope već u prvoj utakmici, no uspeli su „crno-beli“ da obezbede remi.
U drugoj utakmici, rešeni da pokažu kako viđeno u meču broj jedan nije sticaj okolnosti, već realan odnos snaga. Posebno su Turci obratili pažnju na krila, ali su prostor koristili Petrović Strahinja i reprezentativac Milan Milić. Vodila je METALOPLASTIKA od početka, vodila, imala kontrolu, a kada bi situacija ukazivala na potencijalnu opasnost, sjajni Jandrić je branio odlično, čuvajući konce u rukama svoje ekipe. Imala je i 23:20 šabačka ekipa u finišu, neiskustvo je uticalo da se izgubi prednost, no sportski paradoks gola u gostima kada se dva puta igra na istom terenu odveo je Šabac u drugu rundu, na megdan GORENjU (Slovenija). Moglo bi se reći da je forma onemogućila Metaloplastiku da igra u Šapcu, formalna pravila su je i odvela u drugi krug, jer je u prvom meču bila gost, u drugom domaćin.
-Malo ko je verovao u uspeh, ali mi jesmo i samouvereno smo otputovali. Ostali smo privrženi ideji naše igre i strpljenja koje se isplatilo. Pažnju okrećemo ka SEHA ligi, ali obećavam da ni protiv Slovenaca nemamo nameru unapred da se predamo. Ova ekipa može jako mnogo – rekao je Strahinja Petrović.
Prvi duel protiv Slovenaca je 5. ili 6. oktobra, revanš sedam dana kasnije, a kako će revanš biti realizovan opet zavisi od više faktora.

BEŠIKTAŠ – METALOPLASTIKA 25:25 (11:11)
Istanbul. Gledalaca: 500. Sudije: Černavakis i Bogdanovs (oba Letonija). Sedmerci: Bešiktaš 3(2); MP 5(3). Isključenja: Bešiktaš 6; MP 2 minuta.
METALOPLASTIKA: Trifunović, Pisarić 2, A. Babić 5, Došen, Čagalj 1, Bomaštar, Jandrić, Mićić, Matičić 6, Todorović, Gojković 1, Petrović, Milić 2, Kljajić 6, Trkulja, D. Babić 2.
BEŠIKTAŠ: Sarak 1, Arifoglu, Demirizen, Turan, Bidžer 3, Ozbahar 4, Ersin 6, Gunaj, Hađ Sadok 3, Lisica 1, Gok, Arpa, Tomić 1, Kirmizijildiz, Done 6, Bilim.


METALOPLASTIKA – BEŠIKTAŠ 24:24 (14:11)
Istanbul. Gledalaca: 500. Sudije: Černavski i Bogdanov (Letonija). Sedmerci: Metaloplastika 2 (2), Bešiktaš 7 (6). Isključenja: Metaloplastika 6, Bešiktaš 6 minuta.
METALOPLASTIKA: Trifunović, Pisarić 2, A. Babić 4, Došen, Čagalj, Bomaštar, Jandrić, Mićić, Matičić 2, Todorović 4, Gojković 3, Petrović 5, Milić 4, Kljajić, Trkulja, D. Babić.
BEŠIKTAŠ: Sarak 2, Arifoglu, Demirezen, Turan, Bidžer 4, Ozbahar 3, Ersin 4, Gunaj, Hađ Sadok 3, Lasica 2, Gok, Arpa, Tomić, Kirmizijildiz, Done 5, Bilim 1.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa