12. septembar 2019.12. sep 2019.
Mi planiramo, Bog se smeje
DRAGAN ANIČIĆ, DRUGI PUT NA KLUPI MAČVE

Mi planiramo, Bog se smeje

Mačva je jedan od klubova čiji poziv ne mogu da odbijem. Vraćam se među saradnike i prijatelje. Verujem u ovaj tim i da je kriza samo privremena
Bio je takođe septembar, osvanula je, za mnoge iznenađujuća informacija kako Dragan Aničić više nije trener „Mačve“. Na odlasku se zahvalio svima i rekao da MAČVA za njega uvek ostaje njegov tim. Samo 12 meseci kasnije vratio se, ističe, u svoj tim sa izuzetno teškim zadatkom.
-Odlaskom sam ostavio u Šapcu mnoge prijatelje i drage saradnike, sada sam se vratio među njih i uprkos teškoj situaciji na tabeli, sa mnogo radosti i entuzijazma počinjem drugu misiju – istakao je Dragan Aničić.
Verovatno ni Vi niste verovali da bi povratak mogao uslediti tako brzo?
-Naravno, video sam sebe u budućnosti ponovo u Mačvi, ali ne posle samo godinu dana. Drugi posao koji sam prihvatio dogovoren je na duži vremenski period, nije sigurno ni Mačva pravila planove samo za godinu dana. Ipak, mi pravimo planove, a Bog se smeje, mnogo toga se dogodi van naše kontrole i dogodi se nešto novo i neočekivano. Postoje ljudi i klubovi koje jednostavno ne mogu da odbijem ukoliko sam slobodan, Mačva je jedan od njih i čim je usledio poziv, znao sam da me put ponovo vodi u Šabac, put i srce.
Kada ste prvi put došli u Šabac, MAČVA je bila lider Prve lige Srbije, uz ambicije plasmana u Super ligu. Sada ste došli u tim na začelju Super lige. Može li se reći da je ovo veći izazov i teži zadatak pred trenerom?
-Deluje da je onda bilo bolje, jer je tim bio vodeći, no nije lako sačuvati lidersku poziciju. Teško je upoređivati i nema potrebe ni da se trudimo, svaka situacija je specifična, svaka unikatna i svaka je problem koji zahteva rešenje. Uspeli smo onda, da ne verujem kako to možemo učiniti i sada, ne bih bio u Šapcu.
Situacija je sve samo ne obećavajuća i povoljna.
-Tim je u rezultatskoj krizi, a siguran sam da je ona samo trenutna i da imamo fudbalere koji mogu mnogo bolje. Nikada nije lepo kada vidite svoj tim na dnu tabele, no imamo sasvim dovoljno vremena, prostora i potencijala za mnogo više.
Između prvog i drugog boravka u Šapcu je period na klupi VOŽDOVCA. Koliko je to iskustvo značilo u karijeri?
-Više nego što neko može da pomisli. Ne mislim konkretno na moj slučaj, jednostavno svako iskustvo, novi posao je velika škola i prilika za učenje i unapređenje. Smatram da trenerski posao zahteva stalno učenje i usavršavanje. Mnogo toga sam dobrog naučio u Voždovcu, verujem unapredio sebe kao trenera i nadam se da u drugu misiju u Mačvi ulazim kao bolji trener, nego pri prvom angažmanu.
Koji su dometi Mačve u ovoj sezoni, gde je dostižna ambicija?
-Mnogo utakmica je do kraja, ništa nije nemoguće i nedostižno, bar u sportu se čuda dešavaju. Mislim da nije realno da se borimo za titulu, Evropa je daleko, ali imamo visoke ambicije u Kupu – kroz osmeh je završio povratnik na klupu Mačve Dragan Aničić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa