23. jun 2011.23. jun 2011.
Lokalni plan upravljanja komunalnim otpadom opštine Koceljeva

DOPRINOS ODRŽIVOM RAZVOJU OPŠTINE

Nacrt plana prezentovan javnosti u petak. Javnoj raspravi prisustvovala samo nekolicina članova radne grupe. Građani, pa ni oni koji žive u neposrednoj blizini deponije, nisu izrazili zainteresovanost za ovu problematiku.
Zakonska obaveza i želja da se poboljša stanje u komunalnoj oblasti, reše problemi divljih deponija i edukuju građani nagnale su koceljevačku opštinu da donese Lokalni plan upravljanja komunalnim otpadom od 2011-2021. godine. Među ciljevima koji se navode u tekstu plana su uspostavljanje sistemskog rešenja, smanjenje količine otpada, ponovo korišćenje i reciklaža, identifikacija odgovornosti za nastali otpad i podizanje nivoa svesti kod građana. Brojni segmenti ovog plana odnose se isključivo na preventivan rad, jer se u praksi pokazalo da je najbitnije da promenimo svoje loše navike i da se odgovornije odnosimo prema okolini.
Kroz razvoj integralnog sistema upravljanja otpadom koji će kontrolisati otpad, smanjiti uticaj generisanog otpada na životnu sredinu, stimulisati investitore, povećati ekonomske mogućnosti koje nastaju iz otpada putem reciklaže, plan će doprineti održivom razvoju ove opštine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa