12. septembar 2019.12. sep 2019.
Muzika briše granice
Šabac deo "Dana Srpske u Srbiji"

Muzika briše granice

U cilju promocije Republike Srpske od 2013. godine organizuje se višednevna manifestacija koja kroz različite programske aktivnosti podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i baštine, kako bi ojačala veza između srpskog naroda sa obe strane Drine. Želja organizatora je da ukažu na jedinstvo jezika i pisma, putem raznih sadržaja u više od 20 gradova u Srbiji.
-Dani Srpske su ozbiljna manifestacija koja ima višestruki značaj, jer povezuje isti narod koji živi na različitim obalama reke Drine. Posebno je zadovoljstvo što smo imali priliku da budemo deo manifestacije i domaćini gošćama iz Banja Luke – istakla je direktorka Kulturnog Centra Sonja Petrović Jagić.
Koncertom grupe „One tri“ u Kulturnom centru, Šabac se po prvi put priključio manifestaciji. Tri prijateljice, uz muzičku podršku pratećeg benda za Šapčane priredile su koncert.
-Repertoar koji izvodimo je šarenolik. Zastupljeni su različiti muzički žanrovi, ali ono što želimo je da publiku opustimo i "uvučemo" u naš mali svet - rekla je Maja Tatić, članica grupe "One tri".

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa