12. septembar 2019.12. sep 2019.
Promocija ekološkog vozila
“BICIKLOM KROZ MAČVU 2019. “

Promocija ekološkog vozila

Učestvovalo oko 230 biciklista, mladih i starih iz raznih krajeva Srbije. Brojna takmičenja i nagrade
I ovogodišnja, šesta po redu biciklijada, pod nazivom “Biciklom kroz Mačvu 2019. godine” u organizaciji Ekološkog edukativnog centra Mačva, privukla je veliku pažnju ljubitelja ovog prevoznog sredstva iz cele Srbije. Na platou ispred osnovne škole “Mika Mitrović” u Bogatiću, odakle su biciklisti startovali, okupilo se njih više od 200. Posle upisa od organizatora su dobili majice i kačkete, a putanja kojom su se kretali bila je duga 35 kilometara. Iz Obrenovca su došli bračni par Suzana i Dragan Rakić. Mačvani su mogli da pozdrave vatrogasca Zorana Aničića iz Klenka, Bojana Dukića i Stefana Goluba iz Inđije, Igora Milojevića iz Nove Pazove i Milana Bogdanovića iz Debrca. Naravno, nije izostalo i dosta učesnika-domaćina.
Godište nije bilo bitno, a među učesnicima je bilo dosta omladine i starijih. Neki su učestvovali više, a neki po prvi put.
Svejedno, naglašavaju organizatori zajednička želja i cilj im je promocija bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva, potom negovanje sportske kulture, fizičke spremnosti i spretnosti.
- Mislim da smo u svemu uspeli. Prvo bilo je ovo najmasovnije okupljanje do sada. Uspeli smo i u takmičarskom delu, a naravno i u proklamovanju ovog zdravog stila života, kaže jedan od organizatora Aleksandar Firaunović.
Odmor uz listiće (staro mačvansko jelo), koje su pripremali učenici kulinarskog smera Srednje Mačvanske škole, usledio je u dvorištu Odeljenja osnovne škole “Cvetin Brkić” u Uzveću. Tamo je održano i više takmičenja, a posebnu nagradu, nov bicikl dobila je Milica Rakić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa