12. septembar 2019.12. sep 2019.
ŠAMPIONI PONOVO!
KAJAK: DRŽAVNO PRVENSTVO

ŠAMPIONI PONOVO!

Kajakaši iz Šapca odbranili titulu. Dominantan nastup Zorke obeležio finiš klupske sezone na Adi. Uz sveukupnu pobedu, ostvareni trijumfi u tri kategorije. Pojedinačno 23 odličja
Dugo su čekali i maštali šabački kajakaši da ekipno „pokore“ Srbiju, da se okite titulom sveukupnog šampiona. Pristigla je ona prethodnog septembra i izgleda da se „omilila“ Šapčanima i ljubomorno će je čuvati bar još godinu dana. Kažu da je u sportu teže odbraniti osvojeno, nego se prvi put popeti na tron, a „zorkaši“ su sada bili još ubedljiviji nego pre 12 meseci. Ukratko, ZORKA je sveukupni šampion Srbije!, ZORKA je najbolja kadetska, juniorska i seniorska ekipa u zemlji!
Predolimpijska godina je uvek, ne samo fizički, nego i psihološki teška za najbolje kajakaše. Oni koji ostvare uspeh, mislima su već na velikoj smotri, oni koji ne uspeju u tim nastojanjima, opterećeni su potragom za razlozima. Uprkos umoru, lakšim povredama i teškom letu, Šapčani su ostvarili ono po šta su i otputovali u prestonicu.
-Najveći uspeh u istoriji kluba verovatno. Nismo prvi put sveukupni šampioni, ali sada smo i pobednici u čak tri kategorije, baš to je pokazatelj odličnog rada u klubu i najveći garant da uz isti pristup narednih godina, imamo svaki potencijal da još dugo budemo u vrhu – rekao je trener Milan Đenadić.
U ukupnom plasmanu ZORKA je sa 530,5 bodova ostavila velikog rivala TARKET sa čak 92 poena minusa. Kod seniora titulu je donelo 189,5 poena, ispred tarketovih 171,5, juniori su do trona doveslali sa 124,5 bodova, jednim više od Vojvodine, dok su kadeti dosegli granicu od 165,5 bodova, a sledili su ih vršnjaci iz Tarketa sa 122 boda.
Za ovaj istorijski uspeh zaslužni su svi predstavnici, a posebno odlikaši koje ćemo pomenuti sve. Pojedinačna zlata kod kadeta doneli su: Vuk Miletić i Mihajlo Malović (dve), u jednosedima/jednoklecima, dvojac Luka Manjenčić i Veljko Dovragović, kvartet devojaka: Kecman, Simić, Moravčević, Gojković, odnosno dečaka: Manjenčić, Marjanović, Ninković, Dovragović. Titulom nas je obradovao i seniorski dvojac Nebojša Grujić i Bojan Milinković.
Srebrom su se istakli: Vuk Miletić, Mihajlo Malović; Luka Marjanović – Stefan Ninković; Kecman-Simić-Moravčević-Gojković (sve kadeti), potom Marko Damjanović; Milenko Zorić – Mihajlo Subotić; Grujić – Milinković – Đenadić – Pavlović (seniori).
Bronza je i deo „lične karte“ Prvenstva: Veljko Dovragović, Vuk Miletić; Luka Marjanović - Stefan Ninković, Luka Trnavčević - Aleksandar Arsenović (kadeti), odnosno Marko Damjanović (dve), Marko Damnjjanović - Danilo Nikolić; Zorić – Grujić – Milinković – Subotić (seniori).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa