12. septembar 2019.12. sep 2019.
OMEROVA „ZLATNA BRONZA“
BOKS: EVROPSKA MEDALjA ZA ŠABAČKI BOKS

OMEROVA „ZLATNA BRONZA“

Možda nekada govorimo preemotivno, neracionalno kada izdižemo uspehe šabčkog sporta proglašavajući ih liderima u Srbiji. Ipak, češće su te ocene dobro potkrepljene faktičkim pokazateljima. Verujemo u svetliju budućnost srpskog boksa, a nju mogu doneti samo bokseri iz našeg grada. Prethodne godine juniorsko zlato i bronza, a ove jeseni jedina srpska medalja evropskog nivoa došla je iz pesnica našeg boksera. OMER AMETOVIĆ je treći omladinac Evrope u pero-lakoj kategoriji (46-49 kg)!
Srpski reprezentativac i član kluba „Živorad Rajšić“ posle bronze iz Rusije 2018. godine, osvojio je odličje istog sjaja i u starijoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu za mlade održanom u Sofiji. Dobru formu koju je nagoveštavao tokom cele godine, potvrdio je u bugarskoj prestonici ostvarivši dve pobede. U prvom kolu je, u odličnom duelu, savladao reprezentativca Moldavije VADUVU poenima 3:2, da bi u četvrtfinalu medalju obezbedio još boljim nastupom protiv Italijana PLATANIA gde je slavio jednoglasnom odlukom sudija 5:0. Nije poražen u polufinalu od domaćeg reprezentativca, već je morao, po zahtevu lekara, da preda duel posle prve runde zbog povrede ruke, iako je u početnim minutima pokazao više.
-Moramo biti zadovoljni, posebno kada se uzme u obzir da je usled nedostatka uslova sproveo kraće pripreme. On ima potecijal i za titulu, uvereni smo da će to i ostvariti u narednim godinama – istakli su u njegovom klubu.
U Bugarskoj Srbiju je predstavljao i SEMIZ ALIČIĆ, evropski juniorski šampion, član „Mačve“. On je zastao na korak od medalje, preglasavanjem sudija poražen je od LALMPROPULOSA (Grčka) 3:2, iako je ocena svih, neutralnih posmatrača da je Semiz pokazao više i zaslužio bar bronzu.
Medalja Ametovića je i prva omladinska za našu zemlju posle 12 godina.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa