23. jun 2011.23. jun 2011.
U POSETI SEDIŠTU KOMPANIJE “VESKOVINI GRUP“

ŠABAC ZNAČAJNI PRIVREDNI GRAD

Ulaganje u Severozapadnu radnu zonu u Šapcu glavna tema razgovora prilikom posete predstavnika šabačke Gradske uprave italijanskim privrednicima u Monfalkoneu
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, direktorka JP za upravljanje građevinskim zemljištem Valentina Lovrin Jevtić i odbornik Nemanja Pajić, na poziv italijanskih privrednika boravili su 15. i 16. juna u gradu Monfalkone, sedištu kompanije „Veskovini grup“ koja se bavi izradom mehaničkih delova namenjenih automobilskoj industriji. Glavna tema razgovora bila je ulaganje u šabačku Severozapadnu radnu zonu.
Proizvodni objekti ovog industrijskog giganta, osim u Italiji, nalaze se u Japanu i na Tajvanu, a kako je planirano, fabrika „SBE Srbija“, u okviru “Veskovini grupe, sa najmodernijom tehnologijom biće izgrađena u Šapcu.
- Imali smo priliku da upoznamo proizvodnju u kompaniji koja je zainteresovana da ulaže u Šabac, da vidimo pogone u koje će doći naši ljudi na obuku i steći prva iskustva u ovoj vrsti posla, da bi u bliskoj budućnosti postali nosioci proizvodnje u fabrici „SBE Srbija“ u Šapcu. Federiko Veskovni, jedan od vlasnika kompanije „Veskovini grup“, upriličio je nekoliko sastanaka sa važnim privrednicima severnog dela Italije koji je možda industrijski najrazvijenija regija na Apeninskom poluostrvu. Bila je to odlična prilika da predstavimo Grad Šabac i potencijale koje nudi investitorima. Imali smo ozbiljne sagovornike i moja očekivanja od ostvarenih kontakata su značajna. Siguran sam da ćemo, pored „Veskovini grupe“, ostvariti saradnju sa još nekoliko važnih italijanskih industrijalaca koji će u narednim godinama početi biznis u Šapcu i Srbiji, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa