19. septembar 2019.19. sep 2019.
Prvenstveno obraćanje deci
DAN NEOBIČNIH SPORTOVA

Prvenstveno obraćanje deci

„Dan neobičnih sportova“ održan je u organizaciji Udruženja ekstremnih sportova „Sportska zona“ i Evropskog centra za ekologiju 16. septembra na Trgu šabačkih žrtava.
Oko 50 učesnika demonstriralo je sportove i veštine kojima se bave kroz strit vorkaut (street workout), kendo, obaranje ruku, američki fudbal, tekvondo, džijudžicu, džudo.
Treća je godina zaredom kako se ova manifestacija organizuje u Šapcu. Ciljevi javnog treninga su skretanje pažnje deci, ali i odraslima, na sportove koji su manje profitabilni, kao i promovisanje zdravih stilova života i očuvanje sopstvenog zdravlja.
- Ovo je dobra prilika za reklamu sportova koji su manje isplativi. Deca treba da vide, a možda ubuduće neki od njih odluče da se bave jednim od ovih sportova, - rekao je profesor Miroslav Krstić.
Borilački klub „Panter“ u okviru održavanja dana neobičnih sportova bio jedan od učesnika ove manifestacije. Tom prilikom je član šabačkog „Pantera“ Borisav Ilić istakao koji su ciljevi ovog kluba.
- Želimo da okupimo što više omladine. Jedinstvena je prilika da se sklone sa ulice i bave sportom. Promocija na javnom prostoru je veoma bitna da bi se deca oslobodila straha od javnog nastupa, - rekao je Ilić.
M. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa