19. septembar 2019.19. sep 2019.
Upisuju se samo kapitalci
RIBOLOVAČKI KLUB „BISTRO“ VIŠE OD 20 GODINA IMA SVOJU RANG LISTU ULOVA

Upisuju se samo kapitalci

Ribolovački klub „Bostro“ u Šapcu godinama unazad ima svoju rang listu najvećih ulova koja svakako podseća, na primer, na ATP listu najboljih svetskih tenisera.
Na ovoj rang listi nema, doduše, poena i njihove odbrane, već sa vrednuju samo aktuelni rezultati. I nema drugoplasiranih, prvih deset, prvih sto. Samo najveći ulovi. Rang lista postoji za sve ribe koja u Savi budu upecane - som, šaran, smuđ, deverika, amur, mrena, bucov, štuka.
Trenutna rang lista je nepotpuna, jer pojedine vrste ribe vredne spomena nisu još ulovljene, ali se u nerednom periodu očekuje dobar ulov.
- Vreme pred nama je idealno za pecanje. Sada „rade“ sve vrste riba i peca se iz svih tehnika. Sada samo treba iskoristiti ovo idealno vreme i pecati. Ova rang lista se primenjuje 20 i kusur godina - kaže Aleksandar Saša Jovanović, vlasnik Ribolovačkog kluba „Bistro“.
Privilegiju da se nađu na rang listi imaju samo registrovani članovi ovog kluba sa uredno izdatom dozvolom za pecanje. Njih oko 850.
Poslednja promena je zabeležena je 11. septembra kada je Nebojša Tomić, u ribolovačkom svetu poznatiji kao Neša Gaćan, ulovio šarana od 12,2 kilograma.
- Borba sa šaranom je trajala oko pola sata. Ulovio sam ga preko puta Starog grada. Pecam gotovo svako veče do 21 sat, a onda zbog zabrane pecanja do tri izjutra odspavam, i nastavim do jutra. Trud se, uglavnom, isplati - kaže Tomić.
Ovo je prvi put da se Tomić upisao na rang listu „Bistroa“. Imao je u svojoj karijeri kapitalnih ulova, a najveća riba koju je ulovio u životu bio je som od 17 kilograma, ali nikada nije prijavljivao.
Kada pogledamo rang listu „Bistroa“, najveći ovogodišnji prijavljeni ulov je amur od 17,6 kilograma koji je ulovio član kluba sa nadimkom Žunja. Ne sumnjamo da će sreća i umeće naših ribolovaca u danima pred nama u velikoj meri korigovati aktuelnu rang listu što im Glas Podrinja od sveg srca želi.

Ne otkrivaju mesto
Zanimljivo je da neki članovi Ribolovačkog kluba ne žele da se na ovaj način eksponiraju. Da li je u pitanju skromnost ili nešto drugo, to samo oni znaju. Ono što je svakako zanimljivo, da mnogi od ribolovaca ne žele da se o njihovim ulovima govori kako ne bi otkrili lokaciju na kojoj su pecali. Na taj način svoje omiljeno mesto za pecanje ostaje samo njihova tajna.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa