19. septembar 2019.19. sep 2019.
Mlada sila Severne Makedonije
RUKOMET: SEHA LIGA

Mlada sila Severne Makedonije

Tim za pet godina od osnivanja došao do elite. Učesnik ovogodišnje Lige šampiona. Okosnica tima igrači iz regiona. Domaćin favorit
Rukomet u Bitolju ima veliku tradiciju, neki dueli slavne METALOPLASTIKE i čuvenog Pelistera još se pamte, prepričavaju, a internet snimcima obnavlja sećanja. Vujović je pogodio za pobedu, arbitar poništio gol, a onda su pune tribine i igrači domaćih rešili da „sačuvaju rezultat“, usledila je opšta, verovatno u istoriji jugoslovensog rukometa, nezabeležena opšta tuča, neravnopravnih takmaca. Šapčani, neki drugi, nova generacija, predvođeni Vukovićem, onim koji se dobro seća tog duela 1988. godine, vraćaju se u Bitolj, ali tamo ih ne čeka „Pelister“. On jeste u eliti Severne Makedonije, ali daleko od vrha, čeka ih nova, mlada snaga, sila osbnovana 2011. godine, a opet imena koje podseća na neka prošla vremena RABOTNIK.
Ovaj klub je osnovan pre samo osam godina. Pet mu je bilo dovoljno da se plasira u najviši rang makedonskog rukometa, a sada je najbolji klub Severne Makedonije, naravno posle šampiona Evrope, neprikosnovenog i nedodirljivog Vardara. Ambiciozni projekat ubrzo je dao rezultate i na međunarodnoj sceni, te, osim nastupa u SEHA ligi, ove godine igraju i grupnu fazu Lige šampiona, nešto nedodirljivo za srpske klubove jako dugo, a prethodne sezone su nastupali u grupnoj fazi Kupa EHF!
U sastavu imaju nekoliko iskusnih internacionalaca i reprezentativce svojih država. Na desnom krilu igra naš Milan Đukić, Ukrajinac Ševelev i reprezentativac Markoski su opcije na pivotu, pojačao ih je Lovro Jotić koji je došao iz Zagreba, takođe član selekcije Hrvatske, srednji bek, odličan kreator igre. Bosanac Vegar je došao tokom leta, a njegov „zemljak“ Neven Stjepanović je pokazao sjajnu preciznost u prvom meču SEHA lige kada su savladali Spartak (Moskva) 34:29. Značajan „šraf“ u sastavu je i golman Mitrevski.
METALOPLASTIKA ne putuje u Bitolj kao favorit svakako, sigurno da će domaćin imati taj teret. Kod Šapčana, osim dugo povređenog Vukašina Vorkapića, u trenutku izrade teksta, drugih igrača koji neće biti na raspolaganju Veselinu Vukoviću.
-Protiv Zagreba je tim pokazao da može da se nosi sa svakim rivalom i da zaslužuje da igra SEHA ligu. To je opšti utisak, ali nije dovoljno da to pokažemo u jednoj, već i u narednim mečevima. Makedonija je prilika za novo dokazivanje. Važno je da ne uđemo loše u meč kao protiv Zagrepčana, već da budemo dobar rival, a svaku priliku za veliko iznenađenje sigurno ćemo iskoristiti – rekao je kapiten Šapčana Borivoje Đukić, koji se u tim vraća posle povrede.
Meč je zakazan za ponedeljak, 23. septembar, od 20:45.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa