26. septembar 2019.26. sep 2019.
Šabac deo Evropske nedelje sporta

Večiti derbi u Danu izazova

Grad učesnik Dana izazova. Valjevo rival. Manifestacija u okviru Evropske nedelje sporta. Promocija zdravlja i predstavljanje sportske ponude
Ko je večiti rival našeg grada? Valjevo, naravno. Šapčani su imali čiviju, Valjevci podvalu, a to rivalstvo najčešće se oslikavalo na sportskim terenima. Novi nastavak te večne utakmice je danas (četvrtak, 26. septembar). Građani Šapca i Valjeva nadmetaće se u Danu izazova, manifestaciji gde se vrednuje broj učesnika koji vežbaju u kontinuitetu najmanje 15 minuta. „Čivijaši“ imaju više od 20 mogućnosti da pronađu aktivnost najbližu njihovom senzibilitetu i svom gradu pomognu da pobedi starog rivala.
-Predvideli smo 28 borilišta za naše sugrađane. Sportski kolektivi iz našeg grada biće tu da se predstave i približe svoj trening posetiocima. Za osnovce su predviđena i posebna takmičenja, „Put oko Evrope“ gde se nadmeću u šutiranju na koš, oni mlađi će biti deo „Potrage za blagom“. Sve što je potrebno za uspeh na Daniu izazova je dobra volja, jednako su „vrata otvorena“ i profesionalcima, poluprofesionalcima, rekreativcima. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti – istakao je Dejan Popović, generalni sekretar Sportskog saveza Šapca, tehničkog organizatora manifestacije.
„Dan izazova“ je organizovan u okviru Evropske nedelje sporta koja se na našem kontinetu obeležava od 23. do 30. septembra. Grad Šabac se aktivno uključio od početka.
-Volimo da kažemo kako smo grad sporta, a ovo je još jedna prilika da to pokažemo. Važan je profesionalni sport, no jednako je važno da se i mnogo rekreativaca redovno bavi fizičkom aktivnošću, to je, pre svega u interesu njihovg zdravlja. Dan izazova shvatamo kao priliku da promovišemo zdrav način života i šansu da najmlađima predstavimo bogatu ponudu sportova kojim se mogu baviti u svom gradu. Naravno, svi vole da pobeđuju, te iako nije primarno, želimo i da budemo bolji od Valjeva – rekao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Evropskom komisijom uključen u proslavu i realizaciju ovogodišnje „Evropske nedelje sporta“ u Srbiji, a Grad Šabac i Sportski savez Šabac su partneri na realizaciji pomenutog programa.
Početak je zakazan za 13 sati, a priliku da vežbaju svi zainteresovani imaju do 16 časova.

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa