26. septembar 2019.26. sep 2019.
Mislite o tome
UDRUŽENjE ŠANSA ZA RODITELjSTVO ORGANIZUJE MEĐUNARODNI SKUP U BEOGRADU

Mislite o tome

Više od 50 eminentnih stručnjaka iz Srbije i Evrope u želji da pomognu parovima, razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja, učestvovaće na čak 10 stručnih panel diskusija, i održaće besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju
Udruženje Šansa za roditeljstvo 12. i 13. oktobra u Beogradu organizuje drugi Međunarodni Festivali potpomognute oplodnje pod sloganom „Mislite o tome“.
Više od 50 eminentnih stručnjaka iz Srbije i Evrope u želji da pomognu parovima, razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja, učestvovaće na čak 10 stručnih panel diskusija, i održaće besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju.
U cilju savladavanja svih nejasnoća koje se vezuju za lečenje neplodnosti za parove i pojedince biće organizovane potpuno besplatne konsultacije sa stručnjacima iz svih relevantnih oblasti, kao što su ginekolozi, embriolozi, endokrinolozi, urolozi, hematolozi, psiholozi itd. Takođe, biće organizovano više od 30 štandova klinika iz zemlje i inostranstva, ordinacija, proizvođača lekova, apoteka, udruženja...
- Pored ovoga, organizovaćemo i panel diskusije i prezentacije na kojima će govoriti najistaknutiji stručnjaci na određene teme. Isto tako biće organizovana i laboratorija uživo gde će prisutni moći da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života - rekla je za Glas Podrinja Sandra Jovanović, predsednica udruženja Šansa za roditeljstvo.
Ona je dodala da je veoma ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka.
- Festival će biti najveći događaj posvećen pacijentima i lečenju neplodnosti na Balkanu a i šire i ove godine je pod sloganom „Mislite o tome“, jer smatramo da je važno da celokupno društvo misli o problemu neplodnosti kako bi se ova oblast u našoj zemlji unapredila - istakla je Jovanović.
Na samom festivalu biće prikazan i film o neplodnosti “Putovanje do bebe” na kome je Udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji - IVF, a svi posetioci će moći da učestvuju i u stvaranju novog Zida nade.

Besplatno učešće
Svi zainteresovani mogu se besplatno akreditovati, zakazati konsultacije i naći više informacija o Festivalu na sajtu https://sansazaroditeljstvo.org.rs/festival/. Udruženje se zalaganjem zauzima za poboljšanje uslova vantelesne oplodnje u Srbiji. Postali su prepoznati u javnosti u područjima rušenja tabua u vezi sa procesima potpomognute oplodnje, zalaganjem za kvalitetnije usluge u klinikama, zalaganjem za povećanje broja finansiranih postupaka Biomedicinske potpomognute oplodnje putem RFZO-a, zalaganjem za povećanje starosne granice za žene koje moraju na vantelesnu oplodnju o trošku RFZO-a, promociji, edukaciji i savetovanju o vantelesnoj oplodnji.

N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa