26. septembar 2019.26. sep 2019.
SPLIĆANI SA TERETOM FAVORITA
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

SPLIĆANI SA TERETOM FAVORITA

Gost mislima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kvalitet na strani trećeg hrvatskog kluba koji naredne godine slavi veliki jubilej. Ubedljiv početak. Potraga za trenerom
Sve, baš sve je bilo kako smo zamislili protiv Primorca. Uprkos problemima, u Šabac je stigao dosta mlad, poletan tim, sa čini se rešenim problemima finansija, no domaći su znali kako da ih dočekaju i isprate, sportski „negostoljuvbivo“. Sada sledi mnogo teži izazov. Split nema šampiona Hrvatske, ali je možda i najvaterpolskiji hrvatski grad, sa tri kluba, gde je najuspešniji baš naredni rival „delfina“ JADRAN.
U gostima će biti ekipa koja naredne godine slavi vek postojanja, jubilej vredan divljenja, klub koji je nastupao prethodne sezone u Ligi šampiona, a tamo će biti i ove. Ivan Asić i ove sezone predvodi splitski tim, sastav je uigran i poznat: Vrdoljak je svima poznato ime, tu su još: Šetka, Zović, Krapić, Pejić, Butić, sjajni reprezentativac Australije Pauer. Jesu porazom startovali Ligu, pobedio ih je hercegnovski Jadran, međutim oni su uveliko bili mislima na prvom meču plej ofa za Ligu šampiona. Tri dana kasnije su šampiona Francuske, Strazbur, savladali 13:5, a to je tim koji je savladao Šapčane u Terasi 12:9. Dovoljno to govori o snazi „jadranaša“. Hoće mnogo u godini jubileja, da bi to ostvarili računaju sigurno i na pobedu u Šapcu. U planovima koje su istakli, finalni turnir A1 lige ne sme da dolazi u pitanje, ali ni tu se ne završavaju njihovi planovi.
Šansa našeg tima je odsustvo bilo kakvog tereta očekivanja. Sve što treba je da pruže svoj maksimum, da se bore, bez obzira na brojke sa semafora. Nadamo se da će tim biti kompletan i da bi mogli neprijatno gosti iz Splita da se iznenade. Prethodne sezone je Šabac imao i prednost, no nije uspeo, jedino su nedopustivi strah i malodušnost u bilo kojem trenutku.

Tandem zamena za Andrića
Do izbora novog trenera, vaterpoliste Šapca predvodiće tandem NEMANjA LIČANIN i NIKOLA CAR. Ulogu prvog trenera ima Ličanin, dok je doskorašnji vaterpolsita kluba pomoćnik. Oni će zameniti Nemanju Andrića, sa kojim je prekinuta sradanja posle turnira drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Terasi, gde Šabac nije uspeo da izbori plasman u plej of.
Ličanin je konstanta stručnog štaba od otvaranja rekonstruisanog bazena. Pomagao je u radu: Draganu Strugaru, Balši Nikoliću, Goranu Rađenoviću, Živislavu Živanoviću, Mirsadu Zajmoviću, Miodragu Miroviću, Nemanji Andriću. Uz to Ličanin je trener generacije 2007. Vicešampiona Srbije, odnosno 2008. koja je šampion Srbije.
Car je dugogodišnji prvotimac Šapca. Igrao je do kraja sezone 2017/18. kada je završio karijeru, a ubrzo je kooptiran u stručni štab na poziv Miodraga Mirovića. Uz to je radio sa mlađim kategorijama, bio je i trener SAVE, drugog tima Vaterpolo kluba „Šabac“.


ŠABAC – PRIMORAC 15:6 (3:1, 3:2, 5:0, 4:3)
Gradski bazen. Gledalaca: 450. Sudije: Golijanin (Srbija) i Ivanovski (Crna Gora). Isključenja: Šabac 8; Primorac 10.
ŠABAC: Filipović, Eraković 2, Marković 2, Repanović, Ramirez, Vasić 1, Rogač 1, Da Silva 1, Ilić, Vučinić 3, Matković, Velkić 3, Vukadinović, Radulović 2.
PRIMORAC: Kralj, Drašković 2, Vukasović, Gopčević, Mačić, Sečulić, Šekarić, Stanojević, Perković 3, Miljić, Matković 1, Logan, Isljamović, Rejčel.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa