30. jun 2011.30. jun 2011.
FUDBAL: PIONIRSKA LIGA ““ BARAŽ FUDBALSKOG SAVEZA REGIONA ZAPADNA SRBIJA

JA PROĐOH, A TI ZA MNOM...

SEVOJNO: FK “SLOBODA POINT SEVOJNO“ (UŽice) - POFK “SAVACIJUM“ 1:1 (1:1)
Borbenom i požrtvovanom igrom nadigrani Užičani
Sevojno, 25.06.2011.godine. Stadion FK “Sevojna“. Gledalaca 500. Strelci: 0:1 Mihailović u 7.minutu, 1:1 Vukomanović u 30.minutu.
POFK “Savacijum“: Maletić, Bogdanović, Vasić (od 67.minuta Dražić), Stanković, Spasojević, Arsenović, Atić, Berić (od 63.minuta Stojićević), Mihailović (od 79.minuta Rakić), Marković, Đurić (od 76 minuta Marinković).
Ipak su uspeli. I pored protivnika sa prvoligaškom pedigreom, i pored sudijskih grešaka, šabački pioniri su uspeli da se plasiraju u Kvalitetnu ligu Srbije. Sve dileme bi bile rešene već krajem prvog poluvremena da je sudija Đoković svirao jedanaesterac za POFK “Savacijum“, ali srcu su mu bile bliže komšije iz Užica.
Nepravedno je u ovom uspehu izdvojiti bilo kog od igrača POFK “Savacijuma“, ali oprostite piscu ovih redova zbog sentimentalnosti vezanih za moje godine, te ne umanjujući zasluge golmana, half linije i svih ostalih igrača, moram pomenuti Markovića koji me je podsetio na nekadašnjeg igrača sarajevskog “Želje“, Mehmeda Baždarevića.
Rukovodstvo kluba je imalo smelosti da za trenera ove generacije izabere Kokanović Zorana, koji izgleda nije pročitao stari betseler Mome Kapora i mnogih trenera, “Foliranti“, već je zasukao rukave, radio, uspostavio pravi odnos sa pionirima i ostvario najveći uspeh šabačkog fudbala u ovoj kategoriji. Na terenu i van njega osećalo se međusobno uvažavanje igrača i trenera, uz neprikosnovene autoritet izgrađen ne na zvanju, već na znanju šefa struke.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa