3. oktobar 2019.3. okt 2019.
Timski duh pobeđuje
Uspeh Društva učitelja Šapca na Učiteljijadi

Timski duh pobeđuje

Društvo učitelja Šapca je deo Saveza učitelja Srbije i već šest godina pored stručnih seminara i usavršavanja, učestvuje na godišnjim okupljanjima gde prosvetni radnici promovišu zdrav način života i fizičku aktivnost
Društvo učitelja Šabac na nedavno održanoj Šestoj učiteljijadi na Ohridu zauzelo je drugo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 36 Društava iz Srbije. Tim je osvojio: drugo mesto u odbojci, drugo mesto u stonom tenisu (žene), drugo mesto u stonom tenisu (muškarci), drugo mesto u nadvlačenju konopca, treće mesto u Igri iznenađenja na kopnu, kao i zahvalnicu za podršku u organizaciji i realizaciji Učiteljijade.
Sprtsko okupljanje prosvetnih radnika idealna je prilika da sa kolegama razmene iskustva, ideje, ali i nademeću se u različitim sportskim disciplinama. Ideja je da promovišu druženje, fizičku aktivnost i timski duh.
-Osim sportskih aktivnosti u kojima se takmičimo dobijemo priliku da predstavimo svoj grad, upoznamo Srbiju i kolege iz različitih krajeva naše zemlje. Svake godine sve je veća zainteresovanost za ovaj vid aktivnosti, tako da je na Ohridu bilo više od 1.100 učiteljica i učitelja – kaže predsednica Društva učitelja Šabac Suzana Mijušković i dodaje da Društvo iz Šapca već dve godine učestvuje samostalno i ostvaruje zapažene rezultate.
-Tim koji je putovao na Ohrid imao je 27 članova, ali i selektora. Odlučili smo da to bude kolega Mladen Lazić iz OŠ „Stojan Novaković“. On nam je bio podrška, organizator i pravi selektor. Kolege koje nisu učestvovale u takmičarskom delu bile su uz tim, bodrile i verovatno je to ključ uspeha, jer timski duh pobeđuje.
Od šest sportskih disciplina u četiri Šapčani su nadigrali protovnike i zauzeli neko od prva tri mesta. Iako Društvo učitelja Šabac na osnovu Statuta okuplja samo učitelje, za razliku od drugih koja učlanjuju i nastavnike fizičkog vaspitanja to nije bila prepreka za uspeh.
-Nismo imali tim za fudbal, ipak su kod nas dominantne učiteljice, ali ni to nas ne bi sprečilo da učestvujemo, da je raspored aktivnosti bio drugačiji. U disciplinama koje zahtevaju spretnost i snagu naša ekipa je bila veoma dobra. U grupi smo imali samo pet učitelja. Prvoplasirana ekipa iz Niša, nas je pretekla za samo dva boda. Ipak, vratili smo se sa peharom, šest diploma i velikim iskustvom. Možda nismo nismo izgledali kao pobednici, ali to je i tajna, iznenaditi protivnika, a ponekad i sebe.
Šabačku ekipu činili su prosvetni radnici (učiteljice i učitelji) iz osnovnih škola „Nata Jeličić“, „Nikolaj Velimirović“, „Laza L. Lazarević“, „Janko Veselinović“, „Stojan Novaković“ i “23. oktobar” Klenak.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa