3. oktobar 2019.3. okt 2019.
Poezija za dušu
Deseti jubilarni „Pesnički maraton“

Poezija za dušu

Odlukom žirija dodeljene su tri nagrade učesnicima Pesničkog maratona. Nagrada se sastoji od diplome i organizacije književnih večeri u prostoru Kulturnog centra
Deseti jubilarni „Pesnički maraton“, trajao je tri dana. U okviru manifestacije, u četvrtak, 26. septembra održano je književno veče, gosta pesnika Tonija Perdića, pod nazivom „U slavu tvoga sna“. Narednog dana, Tragom zavičajnih pesnika“, scenskim prikazom poezije Recitatorskog studija, veče je bilo posvećeno mačvanskom pesniku Bori Simiću, na dan njegovor rođenja, 27. Septembra 1929 godine.
-U subotu pre podne, realizovali smo Prvi Dečji pesnički matine, za učenike od 1. do 8. razreda, iz gradskih i seoskih škola. Tridesetoro dece je poslalo svoje pesme, od kojih je troje učenika-poeta nagrađeno ravnopravnim nagradama, svako u svojoj kategoriji. Isti dan održana je i centralna manifestacija na koju se prijavilo oko 40 učesnika. Kulturni centar, u čast jubileja na ovogodišnju manifestaciju pozvao je određen broj pesnika po pozivu, koji pripadaju mlađoj generaciji i koji su veoma zapaženi na pesničkoj sceni Srbije. Po mišljenju publike i prisutnih umetnika, manifestacija je bila na izuzetnom i profesionalnom nivou, od organizacije do umetničkog doživljaja, što je za našu instituciju i Grad veoma značajno – rekla je Branka Todorović, pesnikinja i realizator programa.
Muzička grupa „Tren u sastavu: Nataša Tomić, vokal, Nenad Tadić, klavir i Mirko Tomić, gitara, upotpunili su sjajnu atmosferu u trenucima poetskog intermeca.
Odlukom žirija dodeljene su tri nagrade učesnicima Pesničkog maratona. Nagrada se sastoji od diplome i organizacije književnih večeri u prostoru Kulturnog centra.

Nagrađeni autori:
Na prvom Dečjem pesničkom matineu nagrađeni su: Nikolina Spasojević, učenica IV razreda OŠ „Majur“ , Dajana Tadić, učenica VI razreda OŠ „Jovan Cvijić“, Zminjak i Marija Babić, učenica VIII razreda OŠ „Majur“.
Žiri: Katarina Kulezić, prof. književnnosti, Miljana Čolić, prof. književnosti i Tanja Mihailović, defektolog
Na Pesničkom maratonu nagrađeni su: Katarina Kulezić, pesnikinja iz Mačvanskog Prnjavora i pesnici: Blagoje Ranković iz Valjeva i Aleksandar Saša Srnić iz Šapca.
Žiri: prof. dr Anđelka Lazić, Aca Vidić, književnik, Stevan Todorović, književnik

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa