3. oktobar 2019.3. okt 2019.
IZVEŠTAJ SA BORILIŠTA

IZVEŠTAJ SA BORILIŠTA

Šabačke bronze
Tekvondisti ŠAPCA, Žarko KRAJIŠNIK i Uroš BELANOVIĆ osvojili su bronzane medalje na Evropskom kadetskom prvenstvu koje još traje u Španiji. Krajišnik je srebru sa Svetskog priključio evropsku bronzu u kategoriji do 45 kg. U prvom kolu je savladao reprezentativca Slovačke, potom predstavnika Portugala, da bi u polufinalu izgubio od ruskog tekvondiste. Belanović je nastupao u kategoriji do 37 kg. Ka bronzi su ga vodile pobede nad Turčinom i Kipraninom, a u polufinalu je izgubio od Hrvata. Šabačke tekvondiste u Španiji je predvodio trener u klubu Miloš Lazić.
- Veliki uspeh, moram napomenuti da je Uroš već u prvoj borbi pretrpeo tešku povredu (prelom ruke), ali je sa bandažom uspeo da pobedi i taj i četvrtfinalni meč obezbedivši medalju. Čeka ga pauza, ali ovo je takav sport, verovatno će početi da trenira sa gipsom, ali se neće boriti - istakao je Lazić.

Dominacija vitezova

Rvači šabačkog VITEZA ostvarili su odlične rezultate na Prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom i rvanju za žene u Čačku. UROŠ MADžAREVIĆ je odbranio titulu seniorskog šampiona, IVANA GAJIĆ je najbolja mlađa pionirka Srbije, a MOMČILO GAJIĆ najbolji kadet, kao i MILOŠ MADžAREVIĆ. Miloš i Momčilo su osvojili titule i drugog dana, juniori su ekipni prvaci Srbije, Aleksandar Savić je vicešampion, a Nataša Petrović treća u Srbiji.

Nove medalje mačevalaca

Mačevaoci iz našeg grada osvojili su nove medalje na međunarodnom turniru održanom u Srbiji. Ovaj put odličja su stigla iz Beograda. Na „Memorijalu Andrej Gardenin“ nastupali su borci iz Mađarske, Rumunije i Srbije, njih oko 150, a Šabac su uspešno predstavljali LUKA RANKOVIĆ i NAĐA VUJKOVIĆ osvojivši bronze u floretu, oboje pionirska konkurencija.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa