10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Selu je infrastruktura najbitnija
ASFALTIRANA JOŠ JEDNA ULICA U PRNjAVORU

Selu je infrastruktura najbitnija

U Prnjavoru smo uradili pet ulica zajedno sa našim sugrađanima. Mašine se iz Prnjavora sele u Rumsku, nakon toga u Nakučane zatim u Zablaće. Svi će doći na red, a oni koji ulažu dinar na dva će imati prioritet
Ulica Drinska u Prnjavoru u dužini 1,6 kilometara asfaltirana je u utorak, a radovi vredni 12 milina dinara finansirani su iz gradskog budžeta. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je tom prilikom Prnjavor i svih pet ulica koje su rekonstruisane tokom ove građevinske sezone u ovom selu.
-U proteklih pet godina uloženo je više od milijardu dinara u putnu infrastrukturu na teritoriji čitavog grada, urađeno je 40 kilometara puteva u selima i 20 kilometara ulica. Radili smo sve ono za šta smo nadležni i trudili smo se da obezbedimo jednake uslove živote i za građane koji žive 40 kilometara od grada kao i za one koji su u centru Šapca. U Prnjavoru smo uradili pet ulica zajedno sa našim sugrađanima. Mašine se iz Prnjavora sele u Rumsku, nakon toga u Nakučane zatim u Zablaće. Svi će doći na red, a oni koji ulažu dinar na dva će imati prioritet. Radićemo dok budu vremenski uslovi dozvoljavali. Laž je da lokalna samouprava nije uradila ništa i to mogu da potvrde i meštani Prnjavora ali i drugih sela. Laž je kada dođe ministarka Mihajlović koja navodno nije u funkcionerskoj kampanji i kaže kako je lokalna vlast nesposobna i da će Vlada da uradi umesto Grada. Dražava treba da radi ono za šta je nadležna, odnosno državne puteve, a ovde su dva takva – put prema Čokešini i put prema Badovincima, rekao je gradonačelnik u Prnjavoru.
Milutin Jekić, odbornik u Skupštini grada Šapca, istakao je da se Drinska ulica asfaltira novcem iz budžeta grada Šapca.
-Prnjavoru je infrastruktura najbitnija. Ulica Drinska se radi sredstvima iz gradskog budžeta. Ovo je ulica koja povezuje deo šestog reona i izlazak na Drinu. Još četiri ulice su asfaltirane, to su ulice u kojima ima puno dece i ona, kao i deca u gradu, zaslužuju da imaju dobar put do škole. Savet Mesne zajednice efikasno radi i procenjuje šta su prioriteti. U Prnjavoru ima mnogo da se radi. Nastavićemo dalje da radimo ono što je najneophodnije da građani bolje žive i efikasnije obavljaju svoj posao, kazao je Jekić.
Prethodne četiri ulice koje su asfaltirane su ulica Vuka Karadžića, Ivanovića sokak, Cvetinovića sokak i Veselinovića šor.
Predsednik Mesne zajednice „Prnjavor“ Živorad Vasić objasnio je da je Drinska ulica žila kucavica za Prnjavorce jer vodi do Drine, njiva ali i velikog broja kuća.
-Ovo je jedna od centralnih ulica u Prnjavoru, žila kucavica ovog sela. Ne samo zato što je tu veliki broj kuća nego vodi do Drine i dosta malskih puteva se veže za ovu ulicu. Uspeli smo uz pomoć Gradske uprave da ostvarimo cilj i da rekonstruišemo ovu ulicu. Najvažnije nam je da rekonstruišemo puteve koji su u lošem stanju i da pokušamo da raširimo vodovodnu mrežu, ispričao je predsednik MZ Prnjavor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa