10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Sve neistine Zorane Mihailović
Gradonačelnik odgovorio na optužbe ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture

Sve neistine Zorane Mihailović

Draža od 150 kilometara puteve iz svoje nadležnosti na teritoriji grada, izgradila ili rekonstruisala 500 metara. Poslato 30 dopisa od januara 2015. za put koji je posetila Ministarka nedavno. Projekti grada na korist svih građana Šapca
Prilikom nedavne posete radovima deonici puta Sremka Mitrovica – Šabac, Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihailović istakla je kako gradska vlast u Šapcu diskriminiše Mesne zajednice koje su na izborima za Savete poverenje dali kandidatima koje podržava Srpska napredna stranka, dodajući da je država finansirala izgradnju i rekonstrukciju 50 kilometara puteva na teritoriji Šapca koji su u nadležnosti lokalne samouprave.
Sve pomenuto tom prilikom, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je okarakterisao kao neistinito, ističići da je istina potpuno suprotna, te da optužbe koje je iznela Zorana Mihailović na račun lokalne samouprave, mogu da važe u „suprotnom smeru“.
-Na teritoriji našeg grada je oko 150 kilometara puteva koji su u nadležnosti države. Od tih 150 kilometara, država je u proteklih pet godina, obnovila, izgradila 500 metara, dakle pola kilometra u odnosu na 150 kilometara puteva iz svoje nadležnosti. Šta bi se dogodilo da smo mi, bili aktivni na putnoj infrastrukturi iz naše nadležnosti u tom procentu? Put od Mitrovice do Šapca spaja najveću industrijsku zonu u Srbiji sa autoputem i on je interes cele države. Mi smo uputili 30 dopisa tim povodom, prvi još u januaru 2015. godine! Sigurno da ne bi bila tu Zorana Mihailović ni nedavno, da dva dana ranije nisam otišao u Beograd kako bi zahtevao informacije kako je i odakle Beograd potrošio 10 miliona evra na Trg republike.
Opovrgavajući optužbe da se gradska uprava ponaša maćehinski prema Mesnim zajedniciama gde većinu u Savetu imaju građani koje je podržao SNS, Zelenović je istakao da je država ta koja nipodaštava Šabac, diskriminišući ga na svaki način, jer u njemu na vlasti nije stranka Aleksandra Vučića.
-Država našem gradu duguje 30 miliona evra, dakle, svakom punoletnom građaninu Šapca država u kojoj živi je oduzela 300 evra iz džepa. Na drugoj strani, iza našeg rada stoji 40 kilometara puteva u gotovo svim Mesnim zajednicama, 20 km puteva na gradskom području, opet u svim Mesnim zajednicama, iza nas je uređena kanalska mreža koja čitav grad štiti od poplava, iza nas su Trg, bazen i mnogi projekti od kojih svi građani imaju koristi. Da država zaista ne pravi razliku, kako kaže Ministarka, završila put od Šapca preko Zablaća do Crniljeva koji je u katastrofalnom stanju, put prema Bogatiću, Sremskoj Mitrovici, put prema Krupnju, put na ulazu u Šabac, što je sve državna nadležnost. Grad Šabac je u poslednjih pet godina uložio više od milijardu dinara u putnu infrastrukturu. Konkretno u mesnim zajednicama Majur i Bukor, koje tako često Zorana Mihailović pominje. U Majur je uloženo šest miliona evra u puteve, kanalizaciju i vodovod. U Bukor je uloženo 150 miliona dinara i asfaltirano je 12 kilometara puteva, rekonstruisano 2,5 kilometra malskih puteva i urađene pripreme za asfaltiranje 5,5 kilometara puta koji je kasnije država asfaltirala iako nije u njenoj nadležnosti – naglasio je gradonačelnik Šapca.
On je rekao i da je posetu kao državni funkcioner Zorana Mihailović iskoristila za stranačku kampanju, pozivajući sve da „razmisle kome će dati poverenje na narednim izborima“, čime je potvrdila da će funckionerska kampanja biti jača nego ikada, iako se deklarativno govori o zabrani iste.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa