10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Počast pozorišnim stvaraocima
POZORIŠNI DANI MILIVOJE MARTINOVIĆ-MARTIN U BOGATIĆU

Počast pozorišnim stvaraocima

Tradicionalni festival pozorišne umetnosti u Bogatiću “Dani Milivoja-Martinovića-Martina”, počeo je prošlog četvrtka, a završen sinoć, dodelom više nagrada i priznanja Amaterskim pozorištima iz Uba, Jagodine, Loznice, Krnjeva, Kostolca, Boljevca, Petrovca na Mlavi i Banja Luke. Zaljubljenici u pozorišnu umetnost imali su lepu priliku da na delu vide izvođenje nagrađivanih pozorišnih predstava iz velikog dela Srbije.
Sala Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a organizacija na zavidnom nivou.
Festival se održava u slavu glumaca koji su svi ostavili svoj pečat u velikoj, slavnoj “građevini”, mačvanskog pozorišta “Janko Veselinović” u Bogatiću, a poseban naglasak je na velikane, kakav je bio Milivoje Martinović-Martin, jedan od osnivača, glumaca i reditelja pozorišta u Bogatiću.
- Za nas Festival je sećanje na sve one koji su doprineli da pozorište u Bogatiću postane jedno od najboljih u Srbiji. Ime koje Festival nosi je ime čoveka koji je sa jednom grupom zaljubljenika u pozorište, pre sedam decenija započeo magiju koja traje do danas. I mi se ovih dana festivala sećamo njih, jer smo njihovi nadgraditelji. Mi smo produžetak te njihove istinske ljubavi, posvećenosti i požrtvovanosti koja je sve ovo stvorila. Nesmemo zaboraviti ni jedno ime koje je kroz ovo pozorište prošlo. Svi su ostavili svoj pečat, kaže Jelica Đonlić, koja je dugo u pozorištu “Janko Veselinović” iz Bogatića, otvorila festival.
U narednom broju “Glasa Podrinja” konkretno će mo govoriti o osvojenim nagradama. Jedna od njih (diploma) nosi ime Zorana Đonlića dogogodišnjeg proslavljenog reditelja Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića, za čije vreme je ono doživelo najveći procvat i najveće uspehe. Ova diploma dodeljuje se za ukupnu afirmaciju pozorišnog amaterizma u Srbiji.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa