30. jun 2011.30. jun 2011.
TREĆA NAGRADA NA LIKOVNOM KONKURSU

MILOŠEV NEISCRPAN SVET MAŠTE

Miloš Simić, učenik petog razreda OŠ “Stojan Novaković“ osvojio treću nagradu na godišnjem likovnom konkursu Ministarstva prosvete Republike Srbije
Iako bi se po rezultatima takmičenja iz matematike i istorije moglo reći da je podjednako uspešan na različitim poljima, neosporno bogatstvo svog unutrašnjeg sveta Miloš Simić, učenik petog razreda OŠ “Stojan Novaković“ najbolje iskazuje preko svojih crteža, slika, ili trodimenzionalnih kreacija. Kao potvrda ovih reči stoji podatak, da je na nedavno održanom likovnom konkursu Ministarstva prosvete, u konkurenciji od preko 5.000 radova, dobio treću nagradu.
- To je bio konkurs radova koje smo radili u toku ove školske godine. Koliko je meni poznato učestvovalo je oko 50 škola, najviše iz Vojvodine, a svaka škola je poslala po oko 1.000 radova. Nastavnica likovnog Slavka Đenadić je poslala moje radove, i ja sam osvojio treću nagradu ““ kaže Miloš.
Kada je reč o motivima koji se javljaju na Miloševim crtežima, reč je najčešće o “bićima sa onog sveta“: kiborzima, robotima, čudovištima, vanzemaljcima. Većina njih urađena je do najsitnijih detalja, tako da mu za jedan rad, nekad treba i po osam sati.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa