30. jun 2011.30. jun 2011.
ŠABAČKE PRIČE - STANIŠA CANE VASIĆ

OPERISAO SVOG PROFESORA

O Šapcu i Šapčanima, njegovim ulicama i institucijama, prošlosti i sadašnjosti, kafanama i boemima, korzou i igrankama, Dudari i Savi, fudbalu i rukometu... pričaju ljudi koji su deo svoje duše ugradili u mozaik kaldrme ove varoši (19)
Šapčanin u duši, Prekošorac po opredeljenju, lekar po profesiji... stekao je ugled kroz profesionalni ili volonterski rad kako kod pacijenata tako i među kolegama. Imao je tu čast da operiše svog profesora, prisustvuje prestižnim simpozijumima kao i Svetskom kongresu urologa ali i dobije priznanja za doprinos povećanju ugleda lekarske profesije. Staniša Vasić u Šapcu poznatiji kao “Naš doktor Cane“ bio je i ostao omiljen među sugrađanima.
Priča počinje davnih dana kada je mladi doktor Vasić, po završenom fakultetu, otišao da se interesuje za posao, tadašnji direktor Bolnice doktor Mladen Stojanović, ljubazno mu je objasnio da nema upražnjenih mesta ali da će ga ipak primiti da obavi lekarski staž. Na njegovu sreću određeno je da to bude na hirurgiji jer njegovo opredeljenje bilo je da bude hirurg, ortoped ili urolog. Već tada je shvatio da ako se bude u struci dokazao i izborio za svoj status, tako će i uspeti da postane ono za šta se opredelio. Znao je i da stručnjaci sa kojima radi mogu da odrede i njegovu sudbinu, poštovao je sve doktore i učio, načelnika Bakića, Ikodinovića, Pešića, Popovića, Kirovskog, Jovančevića, Vasilića... Bilo je to i vreme kada se pojavila Variola i skoro svi lekari bili su angažovani na vakcinaciji. Vremenom su lekari specijalisti zapazili angažovanje doktora Vasića i prvi na razgovor ga je pozvao doktor Milovan Marković, koji mu je ponudio saradnju i specijalizaciju iz urologije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa