10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Ruska stranka izlazi na izbore
ŠABAC

Ruska stranka izlazi na izbore

Povodom 67. rođendana predsednika Rusije Vladimira Putina, prošlog ponedeljka u prostorijama Ruske stranke u Šapcu održan je prijem za članove i simpatizere.
Ovom prilikom predsednik stranke Slobodan Nikolić, najavio je da neće bojkotovati izbore, već da će uzeti učešće na njima, na svim nivoima.
Razlog je, kako je istakao što predhodna, a i sadašnja vlast nisu dali nikakav medijski prostor za Rusku stranku. Po mišljenju Nikolića ruske investicije se onemogućavaju, a prednost daje arapskim, nemačkim i turskim investitorima. Komentariše, da se investitorima iz pomenutih zemalja i područja daje besplatno zemljište, oslobađaju se poreza, a za svako otvoreno radno mesto izdvajaju po 10.000 eura.
Poslednja velika investicija Rusije u Srbiji je prema njegovim rečima bila u 2008. godini, kada su kupili NIS u vreme vlade Vojislava Koštunice. Pominje da je trgovinska razmena između Srbije i Rusije 2012. godine iznosila 3,3 miliona dolara, a u 2017. iznosi 2,5 miliona dolara, što je manje i nedovoljno, smatra Nikolić i dodaje da Ugovor o slobodnoj trgovini sa Rusijom ostaje “mrtvo slovo na papiru” i sve više služi za demagoško obmanjivanje javnosti, da su srpsko-ruski odnosi u usponu.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa