10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Za srećno detinjstvo
Osnovna škola „Nata Jeličić“

Za srećno detinjstvo

Osnovna škola „Nata Jeličić“ tradicionalno učestvuje u obeležavanju Dečje nedelje. Ove godine akcenat je na 30 godina od ratifikovanja Konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o pravima deteta. Prvog dana nedelje posvećene njamlađima učenici su imali priliku da na zanimljiv i edukativan način saznaju koja su prava deteta i uz pomoć učitelja kreiraju čarobno drvo koje će ih podsećati na prava, ali obaveze koje imaju prema sebi i drugima.
– Sve aktivnosti koje realizujemo su pod sloganom "Da pravo svako-dete uživa lako". U OŠ "Nata Jeličić" u Šapcu i u Drenovcu. Dečju nedelju smo započeli pisanjem dečijih prava i ukrašavanjen čarobnog drveta, zatim održana je i likovna radionica "Moj ljubimac" koju je pratila izložba. Podstaknuti naučenim đaci su pisali poruke prijateljstva u okviru radionice "Svi različiti-svi jednaki", na balone i pustili u Svet. Sportski dan i takmičenje u fudbalu, "Između dve vatre" i "Poligonu" uvek je zanimljiv za učenike i na programu je u četvratak. Organizovaćemo interaktivnu tribinu "Deca u digitalnom dobu", predavača Dobrinke Kuzmanović docent psihologije, a biće namenjena roditeljima i nastavnicima. Za kraj pripremili smo ono što deca najviše vole - maskenbal. Izvođenje plesne tačke "Domine" i šetnja maskiranih učenika kroz grad. U ime kolektiva OŠ"Nata Jeličić" želimo svoj deci na Planeti srećno detinjstvo i miran san – istakla je predsednik SVU Jasmina Tanasić.
Učenik četvrtog razreda Ognjen Đurić kaže da rado učestvuje u nedelji koja promoviše i slavi detinjstvo.
-Naučio sam mnogo toga znimljivog na časovima. Posebno su mi interesantna prava, a najviše volim pravo na igru i trudim se da ga uvek poštujem – navodi uz osmeh Ognjen.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa