17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Više radnih mesta za Šapčane
GRADONAELNIK NEBOJŠA ZELENOVIĆ POSETIO FIRMU "REFRION"

Više radnih mesta za Šapčane

“Broj nezaposlenih u evidenciji se smanjuje, ali je stavarni podatak da nama nedostaje ljudi. U ovom trenutku u ovu kompaniju dolaze radnici iz Sremske Mitrovice. Plata je 55.000 dinara”
Novootvorenu italijansku kompaniju “Refrion Refrigeration” d.o.o. koja se nalazi u Robno transportnom centru u Šapcu posetio je u utorak gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima. Zajedno sa generalnim direktorom kompanije Tomasin Davidom obišao je proizvodni pogon.

Zelenović je tom prilikom naglasio da Šabac ima šesnaest kompanija koje su došle u grad po preporuci prethodnih koje su imale dobro iskustvo u poslovanju.

- Broj nezaposlenih u evidenciji se smanjuje, ali je stvarni podatak da nama nedostaje ljudi. U ovom trenutku u ovu kompaniju dolaze radnici iz Sremske Mitrovice. Plata je 55.000 dinara. Svima onima koji su nezadovoljni i traže posao nudim upravo ovo kao najbolji način da se početna cena rada u Šapcu podigne, zdravom konkurencijom – istakao je Zelenović.

“Refrion grup” je vodeći proizvođač na evropskom tržištu u sektoru rashladne opreme. Bavi se proizvodnjom rashladnih mašina i opreme za industrijske frižidere, a svi proizvodi se izvoze u Evropsku uniju.
David Tomasin, generalni direktor “Refriona” ima dugogodišnje iskustvo poslovanja u Šapcu. Sa prvim projektom u ovom gradu počeo je 2007. godine i do dana današnjeg nastavio na obostranu korist. Svoje proizvode plasira najvećim evropskim kupcima Nemačkoj i Francuskoj.
- Za našu proizvodnju potreban je veliki objekat poput ovoga gde se sada nalazimo. Naš proizvodni pogon zahteva da na svaka tri meseca moramo da sepremimo određenu količinu našeg materijala za izvoz. Ovo je odlična lokacija za uvoz i izvoz proizvoda koje proizvodimo – kaže Tomasin.
U firmi „Refrion“ trenutno je zaposleno dvadeset ljudi, a do kraja ove godine trebalo bi da ih bude dvadest pet više.
M.G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa