17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Građani da sami odlučuju na lokalu
GRADONAČELNIK ŠAPCA NA TRIBINI U KIKINDI

Građani da sami odlučuju na lokalu

U Kikindi je, u okviru zajedničke akcije dnevnog lista Danas i “Branim Kikindske”, organizovana i tribina o slobodi medija i slobodi izražavanja “Javnost mora da zna” na kojoj su učestvovali: Dragoljub Draža Petrović, Dušan Kokot, predsednik pokreta Građanski preokret, Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta političkih nauka i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, a moderator je bio novinar Nedim Sejdinović.
Gradonačelnik Šapca Zelenović je, tom prilikom, istakao koliko ima vrednosti u tome da građani na lokalnom nivou sami odlučuju o rešavanjima problema i da je Šabac u poslednjih pet godina pravi primer za to.
- Važno je i da svi shvate koliko je važan bojkot u ovom momentu, jer nema smisla izlaziti na izbore za koje nemamo minimum fer obezbeđenih uslova. Važno je, takođe, da građani shvate da se možemo okupiti oko jedne nove, poštene partije koja treba da okupi sve demokratski orijentisane građane i da izgradimo infrastrukturu za tu ideju, jer je to jedini način da izgradimo bolje društvo - istakao je Nebojša Zelenović.
Snježana Milivojević je govorila da je izuzetno važno za uspostavljanje slobode medija da se smene svi članovi REM-a ali i da se povrati izgubljeno poverenje građana u institucije i da se kredibilnim izborom novih članova tog tela i njihovim ozbiljnim radom povrati izgubljeno poverenje.
Dragoljub Petrović je govorio o tome kako predstavnici vlasti “samom činjenicom da odbijaju da daju izjave našim novinama, uređuju novine. Kao da ne znaju da im je dužnost da polože račune javnosti i na taj način”, zaključio je Petrović i između ostalog, govorio i o “diktiranim” vestima iz kabineta tabloidima.
Dušan Kokot je istakao da veruje u građanski aktivizam i da se borimo protiv partije koja ima stotine hiljada članova.
“Kako ne možemo odmah stvoriti ribu veću od te da je proguta, moramo biti kao veliko jato pirana pa da nagrizamo sa svih strana i da, kao i one, obavimo posao za dva minuta”.

Opasuljivanje
Druženje u organizaciji Pokreta Novi optimizam se nastavilo “Opasuljivanjem” koje je bilo posvećeno Nebojši Popovu. Pasulj sa kazana je služio lično Željko Bodrožić, a o Nebojši Popovu koji je svojevremeno niz okupljanja ljudi tokom devedesetih završavao “opasuljivanjem”, govorio je publicisata Slavko Golić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa