17. oktobar 2019.17. okt 2019.
“Kovači” iznad svih
U BOGATIĆU ZAVRŠENI POZORIŠNI DANI MILIVOJE MARTINOVIĆ-MARTIN

“Kovači” iznad svih

U osam večeri (od trećeg do desetog oktobra u sali Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću) izvedeno isto toliko pozorišnih predstava Amaterskih pozorišta iz raznih krajeva Srbije, a specijalni žiri za najbolju proglasio predstavu “Kovači” BAG teatra iz Boljevaca
Još jedna, petnaesta u nizu manifestacija Pozorišni dani “Milivoje Martinović-Martin”, završena je prošlog četvrtka u Bogatiću, dodelom nagrada i izvođenjem pozorišne predstave “Toksini” Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka, scene “Male stvari” Trebinje u režiji Ivana Tomaševića.
Podsetimo svojevrsna smotra amaterskih pozorišta iz raznih krajeva Srbije, koja se održava u Bogatiću, svake godine, posvećena je jednom od osnivača, proslavljenom reditelju i glumacu Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović” u ovoj varošici, Milivoju Martinoviću ali i svim drugim, doajenima ovog pozorišta, koji su doprineli njegovim brojnim uspesima. U periodu od trećeg do desetog oktobra ove godine na sceni sale Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću brojna publika mogla je da vidi različite, veoma dobro pripremljene i izvedene pozorišne predstave amaterskih pozorišta iz Uba, Jagodine, Loznice, Krušćića, Kostolca, Boljevca, Petrovca na Mlavi i Banja Luke(revijalni deo).
Specijalni, tročlani žiri za najbolju je proglasio predstavu “Kovači”u režiji Bore Nenića, BAG teatra iz Boljevaca. U istoj konkurenciji samo odlukom publike najbolja je bila predstava “Pidžama za šestoro” u režiji Velimira Mitrovića Gradskog pozorišta iz Jagodine.
Glumcu pobedničke predstave, po oceni žirija Milanu Miloševiću, pripala je nagrada za glavnu mušku ulogu, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Nataša Rokvić u ulozi Karoline Nojber u istoimenoj predstavi pozorišta Castellum iz Boljevca.
Prvu nagradu za mušku epizodnu ulogu Festivala poneo je Zoran Grujić u ulozi Kuma u predstavi “Zvezdana prašina” KUD Karadžić iz Loznice. Nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu dobila je Ana Pavlović za ulogu Lujze u predstavi “Kovači”.
Među mladim glumcima, nagrađena je Nina Stanković iz Kostolca.
Prošle godine uvedena, nagrada koja nosi ime dugogodišnjeg uspešnog reditelja i prijatelja domaćeg pozorišta “Janko Veselinović”, “Zoran Đonlić”, dodeljena je pozorišnom reditelju Draganu Jakovljeviću, koji je pored zahvalnosti, evocirao predivne uspomene koje ga vežu za preminule kolege Zorana Đonlića i Milivoja Martinovića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa