17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Ne prekrajajte istoriju
ODGOVOR SPS-A SAVEZU MLADIH

Ne prekrajajte istoriju

Predsednica GO SPS Maja Milićević istakla je da ova stranka deluje na bazi tolerancije i dijaloga, da poštuju osobenosti i podržavaju mlade bilo kojoj političkoj opciji da pripadaju. Iskreno se nadamo da mladi SZS mogu da prevaziđu izazove i konfuzije koje im nudi SZS, kao i da će se okrenuti pravim vrednostima. Oni sada ostavljaju utisak da su u nekoj vrsti borbe i prekrajaju istoriju, navela je Maja Milićević
Pošto su mladi Socijalističke partije Srbije vratili u Narodnu skupštinu stolicu ukradenu 5. oktobra, omladina Zajedno za Srbiju u prostorije SPS u Beogradu je odnela osnovne životne namirnice, koje, kažu, nije bilo lako nabaviti ‘90-ih. Kao odgovor od Socijalističke omladine dobili su primere Zakona o radu i Zakona o privatizaciji iz 2001. godine, da vide da su, kako navode mladi Socijalisti, njihovi lideri ostavili radnike bez posla.
Sličan scenario ponovio se i u Šapcu. Savez mladih Šapca odneli su šećer, ulje, brašno i hleb ispred prostorija šabačkog SPS, međutim u vreme kada tamo nije bilo nikada. Odgovoreno im je u četvrtak na konferenciji za medije.
-Već su dobili odgovor od Socijalisičke omladine u Beogradu i ne vidim razlog za dalju provokaciju. Daćemo im i mi primerke Zakona o privatizaciji i radu. Mi mladi nismo učestvovali u kreiranju te istorije i ne treba ni da je prekrajamo. Treba da radimo na nekim akcijama koje će nešto unaprediti, poručila je Nevena Gavrić, predsednik Omladine Gradskog odbora SPS.
Predsednica GO SPS Maja Milićević istakla je da ova stranka deluje na bazi tolerancije i dijaloga, da poštuju osobenosti i podržavaju mlade bilo kojoj političkoj opciji da pripadaju.
-Iskreno se nadamo da mladi SZS mogu da prevaziđu izazove i konfuzije koje im nudi SZS, kao i da će se okrenuti pravim vrednostima. Oni sada ostavljaju utisak da su u nekoj vrsti borbe i prekrajaju istoriju, navela je Maja Milićević.
Konferenciji je prisustvao i bivši predsednik “Zorka sindikata” Jovica Maksimović koji smatra da su mladi SZS izmanipulisani. Smatra da ponavljaju istu grešku kao i svi političari u Srbiji, a to je da stalno traže krivca u nekom.
-Za rekonstrukciju “Mineralnih đubriva” 1998. godine su opredeljena velika sredstva. Preživeli smo rat 1999. godine i “Obojena metalurgija” i “Mineralna đubriva” su radili punim intenzitetom. Od oktobra 2000. godine bili smo zamorčići u procesu privatizacije. Posle 15 godina restruktuiranja, agionije, prodaje imovine, socijalnih programa, Uskrs 2015. dočekali smo u stečaju i više od 3.000 ljudi je preko noći ostalo bez posla, navodi Maksimović i dodaje da su u SPS-u uvek imali dobre partnere i da im je GO SPS pružio tehničku, savetodavnu i stručnu pomoć kako bi probali da realizuju neisplaćene zarade.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa