17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Održana kupoprodajna izložba
U OKVIRU „DEČJE NEDELjE“

Održana kupoprodajna izložba

Predškolska ustavova „Naše dete“ obeležila je protekle sedmice u pešačkoj zoni u Šapcu „Dečju nedelju“ kupoprodajnom izložbom radova najmlađih Šapčana kao centralnom manifestacijom.
Na izložbi su predstavljeni unikatni predmeti, crteži, ukrasi . Pečat svakom radu dali su mališani koji su ih napravili na radionicama, zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima. Tradicionalnoj izložbi radova mališana koji borave u Šabačkim vrtićima prisustvovao je veliki broj Šapčana, a naručito dece koja su bila zainteresovana za radove svojih vršnjaka i mlađih drugova.
- Cilj ove manifestacije je druženje i izlaženje ustanove u javnost. Ovom prilikom smo želeli da roditelji vide koliko je nama stalo da budemo partneri u vaspitno obrazovnom radu, i vaspitanju dece. Tokom ovih radionica smo pokušali da nadogradimo naše partnerske odnose. Roditelji su jako bitni u obrazovnom procesu. Bitna nam je njihova podrška – rekla je direktorka predškolske ustanove Sandra Mićić.
Maštovitost, kreativnost, druženje, obeležja su dečje nedelje. Podršku rukovodstvu ustanove roditeljima i deci pružio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić izrazivši zadovoljstvo zbog okupljanja velikog broja ljudi.
- Grad Šabac posebnu brigu posvećuje deci i mladima, srećan sam što i danas delim radost sa našim najmlađim sugrađanima njihovog maštovitog stvaralaštva – rekao je Pajić.
Dečje nedelja u svetu i kod nas meri se decenijama. Obeležena je prvi put 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987. godine definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.
Prikupljena sredstva od kupoprodaje biće upotrebljena za nabavku materijala kako bi deca mogla učestvovati u pravljenju novih kreacija.

M.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa