17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Drugarstvo, radost obeležili nedelju
Dečja nedelja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“

Drugarstvo, radost obeležili nedelju

Uspešna, zanimljiva, edukativna, kreativna i zabavna nedelja u OŠ „Jevrem Obrenović“ posvećena deci i njihovim pravima. Aktivnosti obležilo je drugarstvo, radost
I ove godine u Jevremovoj školi Dečja nedelja obeležena je nizom prigodnih aktivnosti. U matičnoj školi započela je magijom Dunja Topić izvela je mađioničarske trikove i šabačke mažoretkinje su imale zanimljiv nastup, dok je takmičenje u fudbalu realizovano između učenika matične škole i izdvojenog odeljenja Orid. Na kraju je održan Flash Mob i tada su učenici svih razreda igrali uz muziku sa grupom koja je učestvovala na karnevalu. Drugi dan je započeo kvizom o istoriji srpskog za osmake. Kviz je vodila učenica, a pitanja su pripremile nastavnice srpskog jezika. Sportski poligon za učenike nižih razreda je pripremio Miloš Paležević. U okviru aktivnosti prikazana je prezantacija o znamenitim i poznatim Šapčanima, zatim je hor naše škole na platou, uz podršku roditelja učenika Marka Jokića i Branka Novakovića, izveo nekoliko kompozicija. Košarkaški klub „Miks“ je pokazao kako izgleda jedan trening, učenici su se oprobali u izvođenju „trojki“, a najuspešniji su dobili majice košarkaškog kluba. U Kulturnom centru održana je prezentacija 150 godina Periodnog sistema elemenata koju je pripremila nastavnica hemije Jelena Božić, a realizovali su učenici starijih razreda. Kviz „Zdrava hrana“ pripremile su i realizovale nastavnice biologije Mirjana Teodorović i Milena Mirčić. Učenici četvrtog razreda su se nadmetali u znanju o zdravoj hrani. Za učenike drugog razreda su izvedene predstave „Priča o vuku“i „Priča o dugi“. U petak članovi biciklističkog kluba „Čivija“ iz Šapca i udruženje ekstremnih sportova „Sportska zona“ su demonstrirali akrobatske veštine vozeći bicikl. Učenici su mogli da vide bicikle koji se koriste na takmičenjima, a najveštiji i da ih probaju.
Gost škole je bio Nikola Vlahović, guslar, koji je učenicima objasnio kako su nastale gusle uz pesmu „Marko Kraljević ukida svadbarinu“ uz gusle. Likovna radionica nastavnice Ivane Smiljanić pod nazivom „Ulepšaj, oboj i igraj seˮ realizovana je svakog dana u školskom dvorištu sa ciljem oplemenjivanja školskog okruženja. Produženi boravak je učestvovao nizom aktivnosti u obeležavanju Dečje nedelje. Predškolcima iz vrtića „Bambi“ su izvedene predstave „Priča o vuku“ i „Boje duge“. Sreda je bila rezervisana za sport. Zajedno sa trenerom školice sporta Milošem Paleževićem, učenici su igrali elementarne igre sa velikim kišobranom. Takođe je organizovana radionica „Boje duge“. U četvrtak su izvedene predstave „Priča o vuku“ i „Boje duge“ za učenike drugog razreda. Tog dana smo ugostili predškolce iz vrtića „Sloboda“ i „Bambi“,takođe je i njima odigrana ista predstava.
Petak je bio dan za predškolce. Kao mali znak dobrodošlice učiteljica Milena Lazarević je napravila bedževe u obliku olovke i svi zajedno su se sladili bombonama. Dečja nedelja obeležena je i u izdvojenim odeljenjima. U oridskoj školi u ponedeljak realizovana je aktivnost Poruke prijateljstva. Ova aktivnost organizovana je u obliku radionice na kojoj su učenici najpre razgovarali o prijateljstvu i opisivali svoje najbolje prijatelje. Nakon toga učenici su čitali književna dela naših poznatih pesnika koja govore o prijateljstvu. Realizovana je i aktivnost pod nazivom Širimo ljubav. Ideja i zadatak ove aktivnosti bila je da pokažemo da sitnice poput komplimenta ili skromnog poklončića mogu našim drugarima da ulepšaju dan. Deleći svoje poklone učenicima u Oridu izmamili smo mnogo osmeha i zagrljaja i podelili našu ljubav prema svetu, drugarstvu i školi.
U sredu u toku šestog i sedmog časa realizovana je aktivnost Sportski dan. Za razliku od ostalih godina kada je ovaj dan organizovan u obliku takmičenja, ovaj put cilj je prvenstveno bila zabava i igra. U četvrtak u toku sedmog časa realizovan je Zumba dan i ,,zumbanje“ na školskom dvorištu uz popularne ritmove koji su većini učenika bili novo otkriće. Učenici II i IV razreda predstavili su se predstavom ,,Čik pogodite zbog čega su se posvađala dva zlatna brata“. Značajno je naglasiti da su učenici II i IV razreda samostalno izradili najveći deo kostima i scenografije za svoju predstavu. Nakon toga hor je pesmom najavio predstavu učenika starijih razreda ,,Šešir profesora Koste Vujića“. Ovim smo zatvorili Dečiju nedelju.
U okviru Dečje nedelje organizovane su različite aktivnosti u izdvojenom odeljenju na Mišaru. Prvi dan je bio posvećen muzeju u Mišaru, spomeniku i Karađorđevim bunarima.
Dečja nedelja obeležena je u Mrđenovcu. U ponedeljak učenici prvog, drugog i trećeg razreda su na betonu ispred škole crtali (kredom u boji) prava deteta onako kako ih oni doživljavaju. Učenici su se takmičili u igrama spretnosti kao i u njihovoj omiljenoj igri ''IZMEĐU DVE VATRE'', kao i edukaciji o pravilnoj ishrani, i ''IGRE BEZ GRANICA''. U Kormanu deca su se bavila pitanjima dečjih prava i zaključili su da bez obzira na razlike i različitosti svi imaju ista prava na zdravo i srećno odrastanje. Dečja nedelja realizovana je i u izdvojenim odeljenjima Predvorica i Miokus uz niz interesantnih aktivnosti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa