17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Nova sezona, nova nada
KOŠARKA: DRUGA REGIONALNA LIGA

Nova sezona, nova nada

Nećemo reći ništa novo kada tvrdimo da je šabačka muška košarka u problemu već godinama. Nije tako davno bila IVA, evropski kupovi, polufinala plej ofa, nije se to zbilo tako davno da ispari iz sećanja onih nešto starijih, ali se dogodilo dovoljno davno da je teško evocirati te uspomene bez tuge. Nekada jeste bila Prva liga, SFRJ, SRJ, danas je četvrti rang srpske košarke i to je fakat.
Nova sezona Druge regionalne lige „Zapad“počinje ovog vikenda, a šabački klubovi i ove godine će voditi borbu za plej of. Nadamo se da će sezona pred nama, posle baraž neuspeha OKK ŠAPCA 2018. i M015 2019. godine, konačno doneti viši rang nekoj od ekipa.
OKK ŠABAC će predvoditi i ove sezone Stojadin Marković. Tim će činiti igrači stasali u školi kluba, a u prvom kolu ŠABAC je gost lajkovačkog ŽELEZNIČARA. Meč je zakazan za subotu od 19:30.
M015 je doživeo promenu na mestu trenera. Marko Isaković je tokom leta otišao u Grčku prihvativši poziv da vodi mlađe kategorije tamošnjeg kluba, no teška nesreća ga je omela u toj nameri i trenutno je na oporavku u zemlji Helena. Prvi tim će ove sezone predvoditi Vuk Stepanović. Ekipu su pojačali Đurović i Vuković, dok na raspolaganju novom treneru više nije Novaković. M015, u malom gradskom derbiju, u nedelju, od 13:30, dočekuje majurski MIKS u sali „Protić“.
Ostalo je u Šapčanima košarkaške strasti, što uvek pokaže gradski derbi dve ovdašnje ekipe kada su Gimnazija i sala „Protić“ ispunjene do poslednjeg mesta. Ove sezone prvi gradski derbi je u petom kolu, 16/17. novembar kada je domaćin M015, dok će 14/15. marta 2020. ŠABAC biti domaćin derbija.
Majurski MIKS će biti rival M015 u prvom kolu, a gostuje tokom jeseni i drugoj šabačkoj ekipi, samo u četvrtoj rundi.
Kao i u prethodnim sezona, dva najbolja tima će se plasirati u baraž, odnosno dodatnu rundu gde će sa dve ekipe iz druge grupe voditi borbu za dva mesta u Prvoj regionalnoj ligi 2020/21.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa