24. oktobar 2019.24. okt 2019.
Asfaltiran put u Nakučanima
BOLjI USLOVI ZA MALIŠANE

Asfaltiran put u Nakučanima

U okviru projekta „dva na dinar“ u Nakučanima se sprovodi realizacija uređenja malskih ulica. Divič malu čini dvanaest kuća, a protekle nedelje završeni su radovi na postavljanju asfalta u dužini većoj od šesto metara. Put pored kojeg živi devetoro dece omogućiće im bržu i lakšu putanju do škole udaljene tri i po kilometra. Radove je u četvrtak posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i tom prilikom se zahvalio svim meštanima koji učestvuju u zajedničkim akcijama i daju svoj dinar, na koje Gradska uprava dodaje dva.
- U ovom delu Nakučana živi devetoro male dece koje roditelji svaki dan voze u školu koja se nalazi u Nakučanima ili Volujcu. Važno je da ta deca imaju iste uslove kao u gradu. Ovaj put je od izuzetne važnosti i za ostale meštane, kako bi do njih lakše stizali otkupljivači mleka, i kako bi zaradili koji dinar više – kaže Zelenović i dodaje: - Žitelji Volujca su me pitali kada će biti spojen put od Volujca ka Nakučanima, odgovor je da taj put nije ove godine u rasporedu radova, ali će sledeće sezone čim vremenski uslovi to budu dozvolili, on biti urađen.
Gradonačelnik je napomenuo da su zahtevi građana za rekonstrukciju puteva mnogobrojni. Poručio je sve će biti urađeno samo treba vremena.
Deca od sada mogu zaboraviti na mnogobrojne rupe i oštećenja sa kojima su se svakodnevno susretala prilikom odlaska u školu.
Prodan Panić odbornik u Sklupštini grada Šapca i meštanin Nakučana istakao je da se vodi sloganom „Nakučani na dobrom putu“ i da je upravo uređenje ovog puta bio jedan od prioriteta.
- Ovo nam je bilo jako potrebno. Dukića mala je bila prioritet za asfaltiranje. Odvojili smo novac na referendumu i meštani su dodatno učestvovali koristeći politiku „dva na dinar“. Mi se ovim nećemo zaustaviti nastavićemo sa radovima i u buduće, obezbedićemo da asfalt prođe do svake kuće u selu – kaže Prodan Panić.
m. g.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa