24. oktobar 2019.24. okt 2019.
Oproštaj do proleća
POSLEDNjI TRKAČKI DAN (NEDELjA, 13:00)

Oproštaj do proleća

Šest galopskih trka i jedno nadmetanje galopera u sulkama. Najvažnija „Trka oslobođenja Šapca“, listed trka na 2.400 metara. Nastupa ukupno 55 grla
Za ljubitelje konjičkog sporta godina traje nešto kraće, umesto 12 meseci, svede se, bar u svom najvažnijem delu, na mesece u kojima se odvija trkačka sezona. Oko Vaskrsa u Šapcu je tradicionalni sastanak konjara i poklonika plemenitih četvoronožaca, a u poznu jesen sledi rastanak. Približio se i taj dan. Poslednji skup na Šabačkom hipodromu u 2019. godini zakazan je za predstojeću nedelju, 27. oktobar.
Deveti trkački dan biće i poslednji u vrlo kvalitetnoj, dinamičnoj i neizvesnoj sezoni. Pred posetiocima predstaviće se 55 grla u sedam trka. Centralni događaj je „Trka oslobođenja Šapca“, u čast 23. oktobra, gde je prijavljeno sedam grla, starijih od tri godine. Borbu za pehar vodiće na stazi dugoj 2.400 metara. Osim nje, nedelja na ovdašnjem trkalištu donosi okršaj dvogodaca u Memorijalu Mićka Kostića, odnosno još dve trke koja čuvaju uspomene na značajne ljude konjičkog sporta u Srbiji, Momčila Miju Nedića, odnosno Modraga Baćanovića. Program će zatvoriti sulkaši, a ova poslednja trka sezone revijalnog je karaktera i nagradni fond će ravnopravno podeliti svi učesnici.
Početak devetog trkačkog dana u sezoni 2019. zakazan je za 13 časova. Osim uživanja u omiljenom sportu, dolazak na Hipodrom poslednjeg dana tekuće sedmice nosi i altruistički značaj. „Džokej klub“ aktivno učestvuje u prikupljanju sredstava za lečenje male Helene Gavran. Kutija za dobrovoljne priloge biće na Šabačkom hipodromu, spremna da primi donacije posetilaca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa