30. jun 2011.30. jun 2011.
TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE KRUPANj

DANI MEĐAŠA

Ovog vikenda, na Mačkovom kamenu, po drugi put biće održana manifestacija “Dani međaša“. Pored bogatog kulturno umetničkog programa, višeboja, igre za dukat, takmičenja u kuvanju posnog pasulja, Međunarodne izložbe pasa goniča, po prvi put, biće organizovana kosidba na Mačkovom kamenu. Organizatori očekuju da će broj posetilaca premašiti prošlogodišnju cifru od 2.000 ljudi
Ove godine, 2. i 3. jula, po drugi put organizujemo manifestaciju “Dani međaša“. Naziv je inspirisan lokalitetom. Odnosno, manifestacija se organizuje na teritoriji Mačkovog kamena, u neposrednoj blizini mesta gde se graniče tri opštine: Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj. Inače, “Dani međaša“, su neka vrsta naslednika nekadašnjeg vašara na Mačkovom kamenu koji se održavao prve nedelje posle Vidovdana ““ rekao je ispred Turističke organizacije Opštine Krupanj Radovan Ristanović.
U toku dva dana trajanja manifestacije predviđen je bogat program. Pored nezaobilaznog narodnog višeboja, igre za dukat (kola koje traje satima, a pobednik je onaj ko izdrži do kraja), takmičenja u kuvanju posnog pasulja, Međunarodne izložbe pasa goniča, po prvi put biće održana i kosidba na Mačkovom kamenu.
- Trudimo se da obogatimo prošlogodišnji sadržaj. Od programa bih želeo da stavim akcenat na Međunarodnu izložbu pasa goniča. Prošle godine tu je bilo oko 170 pasa, dok ove očekujemo učešće izlagača sa teritorije cele bivše Jugoslavije. Najveća ovogodišnja novina je kosidba. U toku protekle godine smo prikupili različita iskustva sa teritorija gde je ovakva manifestacija uobičajena. Slali smo naše delegacije u Rajac, Mrkonjić grad, Sloveniju i iskreno se nadamo da ćemo ono što smo prilikom tih poseta videli, sa uspehom primeniti i kod nas ““navodi Ristanović, i kaže da je za potrebe manifestacije na mestu koje podseća na prirodni anfiteatar, ove godine završena stabilna bina, a da je sam događaj poseban jer se za razliku od uobičajenih letnjih manifestacija vezanih za reku, odigrava na 950 metara nadmorske visine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa