24. oktobar 2019.24. okt 2019.
Pobeda poslednja nada
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Pobeda poslednja nada

Ne može biti ni lako, ni očekivano, jer nijedan rival ove sezone MAČVI nije pogodan, niti može biti favorit, čak ni protiv klubova koji su znatno slabiji od lučanske MLADOSTI. Ipak, da bi se održala realna nada u opstanak, jednostavno nema više zadovoljavanja bodom. Ukoliko je igra bolja, posvećenija, ukoliko igrači iskazuju više volje, borbe, vreme je da se to pretoči u bodove, daleko trajniju sportsku kategoriju od reči i utiska.
Protivnik u subotu je MLADOST LUČANI. Stabilan superligaš, tim iz gornjeg dela tabele koji želi u plej of. U Šabac dolaze posle pobede nad Partizanom, posle drugog uzastopnog trijumfa i značajnim samopouzdanjem. Oslonjeni na iskusnog Pavlovića, Andrića, Lekovića, Miloševića, Šataru, Radivojevića i prvog strelca Eliomara, Brazilca koji je ovog leta stigao iz Širokog Brijega. Rezultati pokazuju da su uspešno nadoknadili odlaske: Rosića, Markoskog, Bojovića, Pejovića, Jevremovića, Bojića, Tumbasevića. Lučanci su pre dve nedelje ostvarili prvu pobedu na gostovanju i generalno neubedljivo igraju van Lučana. Šapčani možda vide nekadašnjeg golmana Mačve Zečevića, kao i Ivana Obrovca, igrača koji priliku često dobija s klupe.
Nema potrebe naglašavati koliko je važna pobeda, na nekoliko nivoa, za Šapčane. Bila bi to prva pobeda, a uz realne ishode na Banjici i u Inđiji i približavanje na samo bod od baraža zone. Najčešće su Šapčani u prethodnim sezonama igrali baš protiv Mladosti, u prvenstvu, Kupu, bilo je i dobrih i loših utakmica „crveno-crnih“. U prethodnoj su slavile gostujuće ekipe, Šapčani 2:1 u Lučanima, Lučanci 1:0 u Šapcu.

VOŽDOVAC – MAČVA 2:0 (1:0)
Beograd. Gledalaca: 200. Glavni sudija: Nemanja Gajdibranski; pomoćnici: Beljin i Živin. STRELCI: Dević u 27. i Hajdin u 86. minutu. ŽUTI KARTONI: Nikolić (Voždovac); Ivić i Jovanović (Mačva).
VOŽDOVAC: Ilić, Cvetković, Stojčev (Mašović), Nišić, Zličić (Purtić), Lasickas, Stanisavljević, Dević (Gjorgijevski), Mikić, Nikolić, Hajdin.
MAČVA: Puletić, Ivić (Kovačević), Jovanović, Jevtić, Marić, Marković, Šušnjar (Vujasin), Mijailović, Adamović, Stevanović (Ilić), Marinković.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa